Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsisatama ja koko Jätkäsaari jäävät satunnaisten bussivuorojen varaan – Uuden sillan kuljetus- ja asennustyöt katkaisevat raitioliikenteen ensi viikolla

Raitioliikenne pysähtyy koko Jätkäsaaren alueella maanantaista perjantaihin (6.–10.3). Seisokki koskee myös Länsisatamaan vieviä ja sieltä lähteviä raitiolinjoja.

Syynä on valtavan siltarakenteen kuljetus- ja asennustyöt Länsisatamankadulla.

Siltarakenteen siirron takia raitiotien ajolangat joudutaan laskemaan alas.

Raitolinjojen 7, 8 ja 9 Jätkäsaaren osuuksille oli suunniteltu korvaavat bussiyhteydet 8X ja 9X.

Linjat kuuluvat kuitenkin linja-autohenkilökunnan työtaistelun piiriin, joka on tällä tietoa jatkumassa myös ensi viikolla.

Korvaavia bussilinjoja liikennöivältä Nobinalta kerrotaan, että se pyrkii ajamaan korvaavia linjoja mahdollisuuksien mukaan.

– Emme vielä tiedä, ketkä kuljettajat tulevat töihin maanantaina ja ovatko he niitä, jotka hallitsevat nämä linjat. Todennäköisesti meillä on siellä joitakin autoja, mutta ne liikkuvat satunnaisesti, kommentoi aluejohtaja Mårten Winqvist Nobinalta.

Länsisatamaan suuntaavien ja sieltä poistuvien on syytä varata aikaa siirtymiin.

Tilanne tulee todennäköisesti aiheuttamaan ruuhkia ajoneuvoliikenteeseen Länsisatamassa ja koko Jätkäsaaren alueella. Alueella asuu noin 15 000 ihmistä.

Jätkäsaaren Hyväntoivonpuiston pohjois- ja eteläosat yhdistävä jalankulun ja pyöräilyn silta asennetaan paikoilleen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 7.–8. maaliskuuta.

Sillan on tarkoitus parantaa alueen liikenneturvallisuutta. Tällä hetkellä asukkaat ylittävät Länsisatamankadun suojatietä käyttäen.