Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala: "Demarit hyvissä asemissa Helsingissä – onko kannatuksessa Marin-ilmaa?"

Helsingin demareilla on hyvä mahdollisuus lisäpaikkaan eduskunnassa, päätoimittaja Karri Kannala kommentoi HU:n tuoretta gallupmittausta.

– Se myös helpottaisi puolueen sisäistä kilpailua, sillä kolmella paikalla yksi kova nimi jäisi rannalle.

Istuvien kansanedustajien Eveliina Heinäluoman, Tuula Haataisen ja Timo Harakan, joista kaksi jälkimmäistä ovat myös ministereitä, lisäksi ehdolla on myös kovaa äänestäjien suosiota nauttiva Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar, Kannala sanoo Päätoimittajalta-kolumnissa.

Kannalan mukaan on todennäköistä, että Razmyar menee läpi, jolloin demareiden täytyy löytää uusi apulaispormestari. – Jos neljättä paikkaa ei tulisi, olisi korvaajaksi helppo nimetä eduskunnasta putoava demari. Mutta jos neljäs paikka tulee, on korvaajan etsiminen paljon työläämpää.

Pääministeri Sanna Marin on Helsingin demareille uhka ja mahdollisuus, Kannala sanoo.

– Marinin kannatus nostaa koko puolueen suosiota, mutta häntä voi äänestää vain Pirkanmaan vaalipiirissä. Onko demareiden Helsingin kannatuksessa siis Marin-ilmaa, joka ei realisoidu äänestyskopissa?

Lue koko Päätoimittajalta-kirjoitus tästä!