Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jakeluautonkuljettaja Joonas, 36, lataa suorat sanat Mannerheimintien jättiremontista – myös Juhaa, 63, pelottaa

Mannerheimintien jättiremontti alkoi maanantaina ilman suuria ruuhkia. Moni pelkää niitä kuitenkin tosissaan, kun työt alkavat toden teolla.

36-vuotias Joonas ajoi jakeluautoa Forumin kulmilla maanantaiaamuna. Hän uskoo, että työnteko keskustassa vaikeutuu.

– Järkikin sanoo, että ei hyvältä näytä. Eivät autot liikenteestä mihinkään katoa, vaan siirtyvät poikkeusreiteille ja ruuhkauttavat esimerkiksi Runeberginkatua.

Remontti kestää vuoden 2025 loppuun asti, ja sen aikana käytössä on vain yksi ajokaista molempiin suuntiin. Vielä maanantaina kaikki kaistat olivat käytössä normaalisti.

Mannerheimintien alla kulkeva noin satavuotias putkisto uusitaan. Niiden käyttöikä alkaa olla täynnä. Kansallismuseon edessä ulkoilleelta Juha Lehikoiselta, 63, löytyy ymmärrystä remontille ja sen syille.

– Vähän kuitenkin pelottaa, kun autoa pitää joskus käyttää. Asun tässä lähellä ja kaikennäköistä remonttia on ollut ympärillä muutenkin.

Musiikkitalon kohdalla kävelleeltä Elinalta, 44, ei aluksi heru mitään kiitosta työmaalle.

– On tämä todella karmeaa, ei tällaisessa laajuudessa pitäisi remontoida. Työmaat ovat liian massiivisia ja haittaavat asukkaiden viihtyvyyttä. Kokoajan jossain rakennetaan, kun vuosia katsoo taaksepäin.

Viime vuosikymmenen lopussa remontoitiin Mechelininkatu. Kasin katutyöt Runeberginkadulla ovat vielä loppusuoralla. Kasin katutöihin kuuluu myös Helsinginkadun ja Caloniuksenkadun peruskorjaukset. Urakan on tarkoitus valmistua vielä tämän vuoden alkupuolella.

Lopulta Elinalta löytyy myös hyvää sanottavaa remontin vaikutuksista.

– Pyöräteiden erottaminen jalkakäytävästä parantaa kävelijöiden turvallisuutta, hän toteaa.

Iiris, 31, tuli vahingossa Mannerheimintien käytöstä poistetulle ratikkapysäkille.

– Olin kuullut, että ratikat kulkevat kiertoreittiä, mutta unohdin asian aamulla.

Pysäkille saapui myöhemmin myös pari turistia, jotka eivät olleet tietoisia kiertoreiteistä.

Peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Ensimmäisen vaiheen aikana rakennetaan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus. Toisessa vaiheessa edetään Runeberginkadulta aina Reijolankadulle asti.