Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KKO hylkäsi syyttäjän valituksen – vaati Jari Aarniolle tuomiota murhajutussa

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt syyttäjälle valituslupaa asiassa, jossa Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä, Jari Aarniota, syytettiin murhasta.

KKO hylkäsi syyttäjän valituslupahakemuksen. Helsingin hovioikeuden vapauttava tuomio pysyy siten voimassa.

Syyttäjä vaati, että Aarnio tuomitaan murhasta, taposta tai avunannosta rikokseen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion vuonna 2020 murhasta elinkautiseen vankeuteen. Käräjäoikeus katsoi selvitetyksi, että Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisariona ja huumerikosyksikön johtajana toiminut Aarnio oli laiminlyönyt estää Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdyn Volkan Ünsalin murhan. Käräjäoikeuden mukaan Aarnio oli tiennyt murhasta ennalta ja hänellä olisi poliisina ollut velvollisuus estää se.

Helsingin hovioikeus sen sijaan hylkäsi syytteen vuonna 2022 ja vapautti Aarnion rangaistuksesta. Hovioikeus katsoi, että Aarniolla ei ollut erityistä oikeudellista velvollisuutta estää uhrin kuolemaa. Aarnio ei ollut tiennyt, että uhri oli välittömässä hengenvaarassa. Hän ei oikeuden mukaan myöskään ollut tiennyt missä ja milloin tai millä tavoin henkirikos tapahtuisi.