Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsen kouluun tuonut Pekka varoitti Vesalan väkivallasta vain kuukausi sitten – nyt 13-vuotiasta epäillään tapon yrityksestä

Helsingin poliisi tutkii Vesalan peruskoulussa tapahtunutta puukotusta, jossa 13-vuotiasta epäillään tapon yrityksestä. Sairaalahoitoon toimitettu uhri sai kylkeensä pistohaavan kotitaloustunnilla keskiviikkoaamuna.

Samassa koulussa havaittu väkivaltainen ilmapiiri on huolestuttanut jo aiemmin.

Helsingin Uutisiin kuukausi sitten yhteyttä ottanut Pekka kertoi, että hänen ala-asteikäistä lastenlastaan on potkittu, tönitty ja uhkailtu koulussa usean vuoden ajan. Potkijat ovat olleet isoisän mukaan samassa koulussa yläasteella.

– Välillä hänellä on polvi kipeänä ja välillä patteja, kun häntä on potkittu, Pekka kuvaili HU:n toimittajalle.

Isoisä on kuullut vakavimmista tapauksista lapselta ja hänen kavereiltaan. Pekka ei ole nähnyt potkimista, mutta on todistanut lievempiä tapauksia.

Hän kertoo hakeneensa autolla lapsenlapsensa koulusta kymmeniä kertoja, koska poika on halunnut jonkun aikuisen turvaksi. Hänen mukaansa uhkaavat tilanteet ovat vähentyneet viime aikoina.

Pekka ei esiinny jutussa omalla nimellään, koska se voisi vaikeuttaa lapsenlapsen tilannetta koulussa.

Helsingin Uutiset kysyi helmikuussa asiasta Vesalan koulun rehtori Niina Halonen-Malliarakikselta. Hän ei tunnistanut Pekan mainitsemaa tapausta. Hän sanoi, että yksittäisen oppilaan asioiden kommentointi rikkoisi lapsen yksityisyydensuojaa.

Halonen-Malliarakis kommentoi asiaa helmikuussa yleisellä tasolla.

– Ei ole koulua tai työpaikkaa, missä ei kiusattaisi. Valehtelisin, jos sanoisin, ettei koulussamme kiusata. En koe, että erityisen paljon kiusattaisiin, rehtori sanoi.

Keskiviikkoinen puukotus oli huomattavasti vakavampi kuin Pekan kuvailemat tapaukset. HU:n tänään tavoittama rehtori ei toistaiseksi halunnut kommentoida epäiltyä tapon yritystä millään tavalla.