Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kumoaako tämä porsaanreikä sakot Helsingin keskustassa? – Poliisi: "Itse en kirjoittaisi"

Nastarengaskiellon liikennemerkit herättävät hämmennystä Helsingin keskustassa. Nastarenkaiden käyttö on kielletty Lönnrotinkadulla, mutta poikkikaduilla ei ole asiasta kertovia liikennemerkkejä.

Asiaa helmikuussa Twitterissä ihmetellyt Mikko Pohjala kysyi, saako kääntymisestä sakot, vaikka ennakkovaroitus puuttuukin sivukaduilta.

– Mielestäni maailman toimivin kaupunki ei ole nyt onnistunut nimensä veroisesti liikennesuunnittelussa ja merkkien asettelussa. Ei tästä taida ilman päiväsakkoja selvitä, hän kirjoitti.

Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein kertoo, että partiot harkitsevat tilanteita tapauskohtaisesti.

– Jos kieltoa ei ole osoitettu ennen kadulle saapumista, ja autoilija poistuu kadulta heti seuraavasta käännöksestä, ei liikennevirhemaksulle pitäisi olla aihetta. Itse en kirjottaisi, Pasterstein toteaa.

Myös kadulla asioidessa nastarenkailla saa edelleen ajaa.

Pastersteinin mukaan nastarenkailla ajosta Lönnrotinkadulla on määrätty tähän mennessä yksi virhemaksu. Sen suuruus on 100 euroa. Huomautuksia on annettu runsaasti esimerkiksi opastavien ratsioiden yhteydessä.

Kaupungin johtava liikenneasiantuntija Jouni Korhonen kertoo, että merkkejä ei ainakaan tällä hetkellä ole poikkikaduille suunniteltu.

– Lönnrotinkadulla kieltomerkit ovat molemmin puolin ajorataa. Olemme katsoneet, että risteykseen tultaessa jommankumman merkeistä pystyy näkemään, Korhonen sanoo.

Kieltomerkkien huonosta näkyvyydestä on tullut muutamia yksittäisiä palautteita kaupungille. Korhosen mukaan ennakkomerkkejä voisi laittaa poikkikaduille, mutta sitä ei ole katsottu vielä tarpeelliseksi.

– Liikennemerkkejä on kaupunkiolosuhteissa tavallaan posketon määrä rasittamassa autoilijan havainnointia, ja yritämme lähteä tällaisella niukemmalla linjalla liikkeelle. Jos tulee ongelmia, niin pitää tottakai tarkistaa järjestelyjä uudelleen, Korhonen toteaa.