Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin suositulle junnukentälle tulossa 200 hengen katsomo ja uusi tekonurmi – autojen tärskyt huolestuttavat

Hietaniemessä sijaitsevalle Väinämöisen kentälle halutaan vaihtaa tekonurmimatto. Kentän kehittämisestä vastaava jalkapallopalloseura PPJ:n varapuheenjohtaja Mikael Anthoni kertoo, että nykyinen tekonurmi laitettiin vuonna 2013.

– Nurmi on kulunut, ja vaihdetaan uusi tilalle. Tämä on kentän tärkein kehityskohta, Anthoni kertoo.

Kentälle halutaan korkeammat aidat sekä Arkadian- että Väinämöisenkadun puolelle. Puiston puoleinen aita pysyy matalana. Korottamisella estettäisiin pallojen karkaaminen katujen puolelle.

– Joskus harvakseltaan palloja lentää kentän puolelta kadulle ja osuu esimerkiksi autojen tuulilaseihin. Eihän ihmiset silloin iloisia ole. Aidan korottaminen on kuitenkin luvanvaraista, eikä siitä vielä ole varmuutta, Anthoni toteaa.

Tarkoituksena on myös rakentaa kolmitasoinen katsomo 200 ihmiselle. Anthoni mainitsee, että asiasta on vielä neuvotteluja kaupungin viranomaisten kanssa.

Kentän omistaa KOY Väinämöinen, johon kuuluu helsinkiläisseurat PPJ, HIFK Soccer ja FC Kiffen. Yhtiö haki kaupungilta lainaa kentän uusimiseen. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kannatti 198 000 euron lainan myöntämistä kymmenen vuoden laina-ajalla. Lautakunnan pöytäkirjassa todetaan, että kentän asianmukainen ylläpitäminen takaa osaltaan jalkapallon harrastusmahdollisuuksien säilymisen Etelä-Helsingin alueella. Asiaa käsiteltiin lautakunnassa helmikuussa.

Kentällä pelaavat pääosin PPJ:n ja HIFK:n juniorifutarit, mutta Anthonin mukaan se on myös päivisin alueen koulujen vapaassa käytössä.

Palloliiton mukaan jalkapallon ja futsalin harrastajamäärät ovat ennätyslukemissa. Viime vuoden marraskuussa rekisteröityneitä pelaajia oli yli 150 000. Kyseessä on kaikkien aikojen ennätyslukema.