Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakaniemen torin viimeinen kalakauppias lopettaa lauantaina – "Todellisuus on karua"

Hakaniemen torilla toimiva Tuomaan Torikala lopettaa toimintansa tänään launtaina. Se on torin viimeinen kalakauppa. Pitkäaikaisen myyjän Jan Sallisen mukaan muun muassa Hakaniemen työmaat ja kalan hinnan nousu ovat lopettamisen taustalla.

– Joka päivä tulee näistä molemmista asiakkailta kommenttia. Merihaka on tulpattu ja meiltä on lähtenyt asiakkaita. Torikaupan yleinen trendi on muutenkin ollut laskusuuntainen, Sallinen toteaa.

Sallinen on toiminut kalakauppiaana Hakaniemessä vuodesta 1995. Hänellä oli parikymmentä vuotta oma kauppa, jonka jälkeen hän siirtyi työntekijäksi Tuomaan Torikalalle. Sallinen arvelee, että marketit ovat vaikuttaneet torikaupan hiipumiseen.

– Suurimpana syynä on varmaan markettien hienot kalatiskit. Ihmiset tykkäävät saada kaiken saman katon alta. Se on vähän sukupolvikokemus.

Suurin osa Sallisen asiakkaista on eläkeläisiä. Aukioloajoilla on myös hankalaa kilpailla, sillä paikkaa on pidetty auki vain kello 14 asti.

– Torikauppa on kyllä kivaa, mutta todellisuus on sitten karua. Nuoria asiakkaita on vaikeaa saada, Sallinen sanoo.

Sallinen jatkaa työntekoa Kauppatorilla, jossa Tuomaan Torikalalla on toinen myyntipiste. Sen jatkosta ei ole vielä tehty päätöksiä. Yrityksellä on myös Kivikossa tukku.

Hakaniemessä tuoreen kalan kauppa jatkuu kauppahallin väistötilassa. Peruskorjauksessa olevan kauppahallin avaamispäivä ei ole vielä selvillä.

Juttua muokattu 11.3. klo 12.10: Lisätty kuva lauantain torikaupasta.