Pääkaupunkiseudulle on syntynyt kilpailua pizza-automaattibisneksessä.. Italialaiseen Pizza Pomodoro -ketjuun kuuluva suomalaisyritys avasi pizza-automaatin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 17. helmikuuta.
Osuuko oikeaan? Helsingin paras pizzeria 2023 -listan top 10 näyttää juuri nyt tältä
Automaatti myy asiakkaille ympärivuorokautisesti napolilaista artesaanipizzaa.
Nyt tällä alalla toimii pääkaupunkiseudulla kaksi eri yritystä.
Muun muassa Helsinkiin ja Vantaalle on avattu viime vuosina myös ranskalaisen Alexandre Benjaminin johtaman Fizza Oy:n pizza-automaatteja.
Helsinki-Vantaan automaatti on Napolista lähtöisin olevan ketjun ensimmäinen pizza-automaatti Pohjoismaissa.
– Ketjulla on yli 200 pizza-automaattia Euroopassa. Ensimmäiset automaatit avattiin pari vuotta sitten Italiaan, kertoo Pizza Pomodoron omistaja Niko Karhu.
Myös liikennelentäjänä työskentelevän Karhun mielestä vilkas Helsinki-Vantaan terminaalialue juna-aseman lähellä on hyvä paikka automaatille.
Tavoitteena on, että pizza-automaatti parantaa lentomatkustajien ruokailumahdollisuuksia, mutta se palvelee Karhun mukaan muitakin asiakkaita.
Laitteesta voi napata pizzan mukaan esimerkiksi, kun saapuu lentoasemalle yölennolla ja ravintolat ovat kiinni.
Karhu kertoo, että napolilaistyyliset pizzat esivalmistetaan Italiassa ja sitten ne kuljetetaan pakasteina Helsinki-Vantaan automaattiin sulatettavaksi ja paistettavaksi.
Valmistustapa on erilainen kuin Fizzalla, joka esipaistaa pizzat Vantaalla. Fizza ei myöskään pakasta pizzoja missään vaiheessa.
Molemmat yritykset kertovat, että automaatti paistaa pizzan asiakkaalle kolmessa minuutissa.
Pizza Pomodoron menussa on tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoa. Fizzalla erilaisia pizzoja on kymmenkunta.