Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingistä poistetaan 8 ratikkapysäkkiä – osan tilalle uusia parkkipaikkoja

Helsingistä poistetaan ensi vuonna kahdeksan vähällä käytöllä ollutta ratikkapysäkkiä.

Lisäksi kuudelle pysäkille tehdään muutoksia. Helsingin kaupunki ja Kaupunkiliikenne Oy perustelevat päätöksiä "raideliikenteen sujuvoittamisella". Tilalle tulee paikasta riippuen esimerkiksi kadunvarsipysäköintiä, jalkakäytävää tai istutuskaistaa.

Käytöstä poistettavia pysäkkejä ovat Hietalahdenkatu, Köydenpunojankatu, Kirurgi, Mastokatu, Ulkoministeriön keskustan suunnan pysäkkilaituri, Kellosilta ja Pyöräilystadion. Lisäksi poistetaan Eiran sairaalan laituri, joka ei ole käytössä nytkään.

Poistettavista pysäkeistä kolme (Hietalahdenkatu, Köydenpunojankatu ja Eiran sairaalan laituri) eivät ole tällä hetkellä ole linjaliikenteen käytössä. Muut pysäkit ovat käytössä normaalisti purkamiseen saakka.

Kaupungin mukana pysäkkien poistaminen lyhentää hieman matka-aikoja ja vähentää raitioliikenteen ylläpito- ja liikennöintikustannuksia.

Käytöstä poistettavat pysäkit sijaitsevat lähellä toista pysäkkiä. Poistettavat pysäkit puretaan kokonaan, eli rakenteet poistetaan.

Periaatteena on, että raitiotiepysäkit sijaitsevat kantakaupungissa noin 300–500 metrin välein.

Kaupunkiliikenne Oy remontoi pysäkkejä tämän ja ensivuoden aikana.

Meilahdessa ja Ruskeasuolla pidennetään ja levennetään Jalavatien, Kuusitien ja Tilkan pysäkkilaitureita Mannerheimintien pohjoisosassa.

Alppiharjussa pidennetään Aleksis Kiven kadulla sijaitsevaa Sturenkadun yhteiskäyttöpysäkkiä siten, että sille mahtuu samanaikaisesti raitiovaunu ja runkolinjan bussi. Lisäksi levennetään ja korotetaan Porvoonkadulla sijaitsevan Alppilan pysäkin kapeita laitureita.

Kaartinkaupungissa sijaitsevaa Kolmikulman pysäkkiä levennetään ja korotetaan.

Korotusten ja levennysten avulla pysäkkien käytöstä tehdään helpompaa liikkumisrajoitteisille. Meilahdessa ja Ruskeasuolla tehtävillä muutoksilla mahdollistetaan lisäksi pikaraitiovaunujen kulkeminen uudelle raitiovaunuvarikolle. Varikkoa rakennetaan parhaillaan Ruskeasuolle.