Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu jättää tehtävänsä – oli opiskelijajuhlassa humalassa ja käyttäytyi ahdistavasti naisia kohtaan

Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu jättää tehtävänsä.

Taustalla ovat Tuulensuun edesottamukset lauantai-iltana, jolloin Tampereen yliopiston tiedotusopin ainejärjestö Vostok vietti 30-vuotisjuhlaansa. Tuulensuu piti puheen tilaisuudessa. Tuulensuu oli opiskeluaikoinaan näkyvä henkilö ainejärjestönsä toiminnassa.

Sen jälkeen tilanne muuttui. Tapahtumia on sittemmin selvitetty, ja selvityksen perusteella Tuulensuu oli tuntuvassa humalassa sekä käyttäytyi epäasiallisesti ja ahdistavasti naisia kohtaan työnantajalleen tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa. Aamulehti oli yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

– Näiden tapahtumien valossa en näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävässä. Luovun siitä, jotta Aamulehdellä, Sanoman Pirkanmaan journalistiyhteisöllä ja brändeillä olisi parhaat mahdolliset edellytykset jatkaa hyvää työtään ja lukijoidensa palvelemista. Olen hyvin pahoillani tapahtuneesta ja pyydän anteeksi asianosaisilta. Otan tästä opikseni. Kollegoita ja kumppaneita kiitän hyvästä yhteistyöstä, Tuulensuu kommentoi yhtiön tiedotteessa.

– Emme hyväksy epäasiallista käytöstä emmekä minkäänlaista häirintää työssä tai työhön liittyvissä tapahtumissa, tähän meillä on selkeä ohjeistus. Myös alkoholinkäyttöön liittyen meillä on olemassa toimintamallit, joita on varmasti hyvä edelleen tarkentaa, jatkaa Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta tiedotteessa.

– Pahoittelemme Jussi Tuulensuun käytöstä, Kalsta jatkaa.