Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

29,55 kiloa! – Arvaa, mikä eläin teki tällä lukemalla lajinsa Suomen-ennätyksen?

Mitä yhteistä on turskalla, pasurilla, nahkiaisella ja idänsieraintokolla? Kaikki ovat uusia SE-kaloja.

Ennätyskalalautakunta on hyväksynyt kuluneen vuoden aikana neljä uutta Suomen ennätystä. Uusia ennätyskaloja ovat 29,55 kiloa painava turska, pasuri (980 grammaa) sekä 26 senttiä pitkä nahkiainen (järvimuoto) ja 7,2-senttinen idänsieraintokko, joka on kokonaan uusi laji Suomen ennätyskalalistalla. Ennätyskalalautakunta teki kokouksessaan myös historiallisen päätöksen ja avasi kokonaan uudet ainoastaan kalojen pituuteen perustuvat sarjat vapautettaville isoille kaloille.

Suomen ennätyskalarekisteriin hyväksyttiin ennätyskalalautakunnan syyskuun ja helmikuun kokouksissa neljä uutta Suomen ennätystä.

Ennätyskalalautakunta on pitänyt uutta 2000-luvun ennätyskalojen listaa yli 20 vuotta. SE-listalla on 81 kalalajia ja kuusi rapulajia. Ennätyskokoisen kalan pyytäminen on haastavaa, koska listalla on jo monta kovaa tulosta. Hyväksyttyjen ennätysten lisäksi lautakunnan käsiteltäväksi saapuu joka vuosi isoja kaloja, jotka eivät kokonsa puolesta yllä suomenennätyksiksi tai eivät muista syistä tule hyväksytyiksi.