Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Premium-tason valmisruoka vetää nyt K-kaupoissa – Kesko: Tästä suosio johtuu

Valmisruuan suosio on kasvanut K-kaupoissa. Asia käy ilmi Keskon viime vuonna toteuttamasta ostokäyttäytymistutkimuksesta. Kolme neljäsosaa vastanneista (75%) kertoo ostavansa K-kaupoista säännöllisesti valmisruokaa.

– Siihen on moniakin syitä. Nykyään löytyy markkinoilta paljon laadukkaista raaka-aineista tehtyä valmisruokaa – puhutaan siis premium-tason valmisruuasta. Siitä löytyy monenlaisia annoskokoja, monenlaisia tuotteita ja helppouden lisäksi kuluttaja arvostaa sitä, että ruokahävikki on mahdollisimman pientä. Ruoka valmistuu myös erittäin nopeasti, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi.

Kyselyn perusteella valmisruokaa arvostavat ennen kaikkea lapsiperheet. Lapsiperheet arvostavat myös rutiineja: ruokaa ostetaan sillä meiningillä, että siitä riittää useammaksi päiväksi kerrallaan. Myös pitkään säilyvät tuotteet ovat monen ostoslistalla – kolme neljäsosaa kyselyyn vastanneista kertoo ostavansa säännöllisesti pitkään säilyviä ruokatuotteita.

– Ihmiset ennakoivat, mutta myös arvostavat rutiineja, sanoo datasta ja analytiikasta vastaava johtaja Minna Vakkilainen.

Impulssiostamisen ja heräteostojen määrää Keskossa ei osata arvioida. Siitä ei ole kunnollista tilastointia, paljonko käy niin että kauppareissulle tehty ostoslista näyttää aivan erilaiselta kuin se, mitä kaupasta lopulta ostetaan.

– Rutiinit ovat ihmisille tärkeitä, sen kyselytutkimus osoittaa. Esimerkkinä käy se, että kotimaista lihaa ostetaan edelleen paljon, vaikka sen hinta on kallistunut paikoin jopa merkittävästi, sanoo Harri Hovi.

– Siinä on kiva nähdä, että suomalaista laatua arvostetaan. Ihmisille on tärkeää, että he tuntevat tuotantoketjun ja arvostavat kuitenkin varsin lähellä tuotettua ruokaa, jatkaa Minna Vakkilainen.