Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Piilojunttien" suosikkiravintola avattiin myös Malmille – Triplassa ovelle syntyy jonoa

Hampurilaisia ja texmex-ruokaa sombrero-lamppujen alla. Maakunnista tuttu ravintolaketju Pancho Villa avasi toisen Helsingin ravintolansa Malmille talvilomaviikolla. Seuraavan viikon perjantaina ravintola oli täynnä lounasasiakkaita.

– Ihan wörtti (hintansa arvoinen), totesi tapanilalainen Mikko Liljeberg lounashampurilaisannoksestaan, joka maksoi 12,70 euroa.

Paikka oli hänelle ja lounasseuralaiselleen Timo Hämäläiselle tuttu ravintola muualta Suomesta. Miehet ovat käyneet ketjun ravintoloissa Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Tampereella.

Liljeberg sanoo, ettei ole varsinaisesti kaivannut Pancho Villaa omille kotikulmille, mutta uudet lounaspaikat otetaan mielihyvin vastaan.

Malmin Pancho Villa on ketjun 45:s ravintola.

Lukumäärä hämmästyttää kaksikon sekä naapuripöydässä lounastaan odottavan Liisa Kuoppalan, 39. Myös hänelle ketju on tuttu vuosien takaa, lähinnä Tampereelta.

– Tyyli ei ole kauheasti muuttunut, Kuoppala toteaa loosien kapeista penkeistä, sombrero-lampuista ja tapetin väristä.

Hän pohtii, onko ketju imagoltaan liian junttimainen, jotta se olisi saanut jalansijaa Helsingin ravintolamaailmassa. Toisaalta hän kertoo havainneensa, että Triplan Pancho Villaan jopa jonotetaan. Myös Helsingin Uutisten toimittajalla on sama havainto Triplan ravintolan jonoista.

– Ehkä meitä piilojuntteja on paljon, Kuoppala nauraa.

Ketjuravintolan ruokalista on turvallisen tuttu. Kuoppala tilasi chili-hampurilaisen, kuten on tilannut aina Pancho Villassa ruokaillessaan.

Perheenäiti arvostaa, että listalta löytyy sormiruoka-annos pienille ruokailijoille. Sellaisiin hän ei ole törmännyt muissa ravintoloissa.

Seitsemän kuukauden ikäisellä Mimosalla oli oma Piltti-purkki ja teemaan sopivat maissinaksut mukana.

Malmin Pancho Villa on todellakin Helsingin toinen ravintola, vaikka koko maassa ketjulla on 45 ravintolaa.

Ensimmäinen Pancho Villa perustettiin Tampereen Tammelaan vuonna 2001. Pelkästään Tampereella on nyt kahdeksan ravintolaa.

20 vuotta franchising-pohjalta toimineen ravintolan omistaa yksi Tammelan ravintolan alkuperäisistä perustajista, ylöjärveläinen Jari Havusalmi.

Miksi ketjulla ei ole enempää ravintoloita Helsingissä?

Tampereelta katsottuna pääkaupunkiseudulla on useampia ravintoloita: Triplan ja Malmin lisäksi kaksi Espoossa sekä ravintolat Hyvinkäällä ja Keravalla, kertoo varatoimitusjohtaja Teemu Vanharanta Pancho Villa Finland Oy:stä.

Ketjulla on ollut ravintola Helsingin ytimessäkin. Kluuvissa ravintola palveli 2017–2021. Kauppakeskus Itiksessä oli ravintola oli vuosina 2016–19.

Vanharanta sanoo, että Helsingin keskusta ei ole paikka, jonne ravintola olisi saatava.

–Vuokrataso ei täsmää konseptimme kanssa. Ravintoloidemme hinta-laatusuhde on kilpailijoihin nähden edullinen.

– Jos vuokra on sata euroa neliö, ei siinä jää edes yrittämisen riemua.

Ravintolapaikat muun muassa Kehä I:n ja Kehä III:n tuntumassa kiinnostavat.

– Olemme käynnistämässä yrittäjähakukampanjaa, jotta saisimme lisää ravintoloita pääkaupunkiseudulle.