Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palmia aloitti 530 hengen muutosneuvottelut – toimitusjohtaja lähti

Helsingin kaupungin aiemmin omistama Palmia on aloittanut muutosneuvottelut, joiden piirissä on yhteensä 530 työntekijää.

– Neuvottelujen piirissä on pääsääntöisesti johto-, esihenkilö-, asiantuntija- ja työnjohtotehtävissä olevia. Muutosneuvottelut eivät koske siivousta, julkisten ruokapalveluiden työtä tekeviä tai turvallisuudesta vastaavia järjestyksenvalvojia ja vartioita, viestintäjohtaja Henna Mikkonen-Kemppainen kertoo HU:lle.

Taustalla ovat liiketaloudelliset syyt. Palmian taloudellinen tulos on ollut tappiollinen.

Viestintäjohtaja ei tässä vaiheessa kommentoi, onko luvassa irtisanomisia.

– Tavoitteena on tasapainottaa toimintaa.

Yhtiö suunnittelee" toimintojen uudelleenjärjestelyjä ja henkilöstöön liittyviä sopeuttamistoimenpiteitä".

Helsingin kaupunki myi Palmian helmikuun alussa saksalaiselle sijoitusyhtiö Mutaresille. Helsingin kaupunki jatkaa Palmian asiakkaana.

Palmian toimitusjohtaja Nina Mähönen lopetti tehtävässään maaliskuun alussa. Väliaikaisesti toimitusjohtajan tehtävää hoitaa Palmian hallituksen puheenjohtaja Markus Zillner.

Uuden toimitusjohtajan haku on parhaillaan käynnissä.

Palmialla on noin 2500 työntekijää. Palmia tuottaa muun muassa ruoka-, kiinteistö-, siivous- ja turvallisuuspalveluja. Se toimii muun muassa kouluissa, lounasravintoloissa ja palvelutaloissa.

Asiakaskohteissa hoidettavat palvelutehtävät jatkuvat normaalisti, Palmia kertoo tiedotteessa.

Yritys toimii Etelä-Suomessa 15 paikkakunnalla.