Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Esplanadien ajokaistojen tilalle tulee terasseja, penkkejä, ruukkupalmuja  ja pyörätie – rakentaminen alkaa huhtikuussa

Esplanadien muutossuunnitelmat ovat valmistuneet. Esplanadien levennetyille kävely-, oleskelu, ja pyöräilyalueille tulee muun muassa kivijalkaliikkeiden ja ravintoloiden liiketoimintaa, kaksisuuntainen pyörätie, penkkejä ja istutuksia kuten palmuja.

– Ratkaisut ovat visuaaliselta ilmeeltään klassisia ja korostavat Esplanadien arvokkuutta sekä empiretunnelmaa, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Rakennustyöt alkavat huhtikuussa.

Muuttuvatko Esplanadit yksikaistaisiksi?– päättäjät ottivat jälleen aikalisän

Kaupunki päätti viime syksynä muuttaa kokeiluluontoisesti Etelä- ja Pohjoisesplanadit yksikaistaisiksi laajentaen samalla kävely-, oleskelu- ja pyöräilyalueita.

Ajokaistojen poistaminen mahdollistaa leveydeltään 2–3,5-metrisen levennysalueen rakentamisen. Uutta aluetta kävelyyn, oleiluun ja pyöräilyyn rakentuu noin tuhat neliötä.

Suunnitelmat herättivät viime syksynä laajaa kritiikkiä.

Helsingin keskusta näivettyy entisestään nyt suunnitelluilla uudistuksilla, pelkäävät yrittäjät – Kaupungin mukaan yrityksissä yliarvioidaan autolla tulevien asiakkaiden määrä

Kivijalkaliikkeet ja ravintolat laajentavat toimintaansa molemmilla Esplanadeilla uudelle levennysalueelle.

Kiinnostus liiketoiminnan levittämiseen vapautuvaan tilaan on ollut suurta, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

– Tulevana kesänä noin tusina yritystä hyödyntää tätä mahdollisuutta.

Jalkakäytäville sijoitetaan kymmeniä penkkejä ja muita kalusteita. Ne ovat tyyliltään klassisia ja sopivat historialliseen arvoympäristöön.

Tyyliltään maltilliset ja hienostuneet istutukset koostuvat kesäkukista, koristeheinistä ja erilaisista viherkasveista.

Kaduille tulee muun muassa pieniä ruukkupuita, palmuja, mehikasveja ja köynnöksiä. Lisäksi valaisinpylväisiin ripustetaan amppeleita. Monet kasvilajit ovat tuttuja Esplanadin puiston historiasta.

Autoilija kertoo ilmiöstä, joka ruuhkauttaa Pohjoisespan jo nyt: "Kun kaistoja vähennetään, liikenne pysähtyy totaalisesti" – näin vastaa kaupunki

Esplanadeille jätetään paikkoja huolto- ja saattoliikenteelle, taksiasema sekä liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikkojen määrä Esplanadeilla vähenee nykyisestä.

Pohjoisesplanadin levennysalueen pintamateriaalina käytetään samaa punaista graniittia kuin nykyisellä jalkakäytävällä.

Paikoin levennys toteutetaan teknisistä syistä puupintaisena korokerakenteena. Levennys toteutetaan niin, että se on purettavissa pois, eikä se vahingoita historiallista nupukiveystä.

Eteläesplanadin levennysosa on myös punaista graniittia ja paikoin asfalttia.

Kadulle rakennetaan käytöstä poistuvan ajokaistan päälle kaksisuuntainen pyörätie sekä pysäköintipaikat polkupyörille ja sähköpotkulaudoille.

Päätoimittaja Kannala: Esplanadi-päätös on järjetön

Kaupunki kertoo, että tarkempia suunnitelmia on tehty yhdessä paikallisten toimijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa.

Tiedotteessa todetaan, että kaupunki arvioi kokeilun vaikutuksia.

Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa vaikutuksiin ydinkeskustan palveluyritysten liiketoimintaan sekä liikenteen sujuvuuteen.

Myös vaikutuksia huoltoliikenteen sujuvuuteen, meluun, ilmanlaatuun sekä ihmisten viihtyvyyteen arvioidaan.

Esplanadien muutosten lisäksi kokeilu näkyy Lönnrotinkadulla, jolle lisätään pyöräkaista länteen ajaville pyöräilijöille.

Lisäksi Kasarmikadulle, Erottajankadulle ja Designmuseon aukiolle tulee kesäkatualueet penkkeineen ja kukkineen. Näistä Erottajankadun uudistukset jatkuvat Esplanadien tapaan loppuvuoteen 2024, sillä järjestelyt liittyvät kiinteästi Esplanadien väliaikaisiin järjestelyihin.

Stockmannin asiakkailta vastausryöppy Esplanadien liikenteestä – tämä ryhmä sai tavaratalon johtajan huolestumaan

Senaatintorin jättiterassi on peruttu – "Suuri pettymys"