Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Laajasaloon rakennetaan 218 askelman kuntoportaat – Tänne ne tulevat

Laajasalon Yliskylässä on tällä viikolla alkanut uusien kuntoportaiden rakennustyöt.

Tulevien portaiden paikalta Ilomäenpuistosta poistetaan ensin vesakkoa ja noin kolme puuta, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Arvokkaimmat ja suurikokoiset puut säästetään. Kaadettavien puiden rungot jätetään lahopuuksi maastoon.

Rakennusalue rajataan aidoin.

Kuntoportaita ei huolleta talvisin, mutta niitä käytetään silti – Malminkartanossa tampannut Klaus, 45: "Viime talvenakin oli hillitön haipakka"

Ilomäenpuiston portaat nousevat kallion laelle, minne rakennetaan myös penkki lepäämistä ja maisemienkatselua varten.

Uusiin portaisiin tulee 218 askelmaa. Niiden kokonaispituus on 106,5 metriä ja kokonaisnousu on noin 26 metriä. Myös portaiden puoliväliin rakennetaan penkki.

Portaisiin pääsee kuntoilemaan suunnitellun aikataulun mukaisesti juhannuksen tienoilla.

Olemassa olevia portaikkoja voi hyödyntää kuntoiluun

Kevään aikana valmistuvat myös kahdet muut uudet kuntoportaat, Alppikylänhuipulle ja Vaskipellonpuistoon. Molemmat avautuvat arviolta huhtikuussa, kun niihin saadaan asennettua kaiteet.

Allit saavat kyytiä Vuosaaressa, Pirkkolassa panostetaan pakaraan ja Hietsussa rintalihaksiin –  Näin Helsinki kerää tietoa ulkokuntosalien käytöstä

Iida, 27, huomasi kuntosaleilla huolestuttavan ilmiön – näin personal trainerit tekevät bisnestä Helsingin ilmaisilla saleilla

Ul­ko­kun­to­sa­lien suo­sio rä­jäh­ti, Hel­sin­kiin tu­los­sa jopa 17 il­mais­ta salia – Aimo, 70, treenaa armeijan erikoisjoukkojen tyylillä

Helsingin lyhimmistä kuntoportaista tuli huippusuositut – Tuure, 27, yllätti tehokkaalla treenillä: "Luotan tasapainooni"