Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hermanninrantaan tulee asuntoja 5 500 asukkaalle, rantapromenadi ja kaksi päiväkotia – viheralueet vievät parkkipaikkoja katujen varsilta

Kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Hermanninrannan asemakaavan ja asemakaavan muutokset. Ratkaisu mahdollistaa 5 500 asukkaan asuinalueen ja palveluiden rakentamisen alueelle.

Kaupungin tavoitteena on tehdä ekologisesti kestävä ja laajasti puurakenteinen asuinalue. Hermanninranta sijaitsee Kalasataman pohjoisosassa.

Alueelle on suunniteltu yhdeksän asuinkorttelia, kaksi parkkihallia, koulu ja kaksi päiväkotia.

Toisen päiväkodin yhteyteen kaavaillaan urheilukenttää ja leikkipuistoa. Rantapuiston ja uusien rakennusten läheisyyteen on suunniteltu rantapromenadi, Hermanninterassi.

Hermannin nykyinen rantapuisto säilytetään kaupunkilaisten käytössä. Kaupunki suunnittelee, että puiston luonnon monimuotoisuutta parannetaan.

Tavoitteena on, että alueen eteläosan esi- ja katurakentaminen alkaa kesällä 2024. Ensimmäisten asuinrakennnusten rakentaminen alkaa viimeistään vuonna 2026. Hermanninrannan peruskoulun rakentaminen aloitetaan 2026.

Asuinalueita ja katurakentamista sisältävä hanke valmistuu suunnitelmien mukaan vasta 2030-luvun alussa. Rakennushanke maksaa kokonaisuudessaan lähes 200 miljoonaa euroa.

Hermanninrannan rakentaminen vaikuttaa alueen liikenteeseen. Alueen kokoojakadut yhdistyvät Hermannin rantatiehen. Sitä pitkin kulkee myös joukkoliikenne, kuten vuonna 2024 valmistuva Kalasataman raitiotie.

Asukkaiden pysäköintiin tarkoitettu parkkihallit tulevat Hermannin rantatien varteen. Ratkaisulla pyritään vähentämään autoilla liikkumista asuinalueella.

Kyläsaarenkadulle tulee pyöräkatu, josta tulee osaa baanaverkkoa.

Kadunvarsille on tulossa pysäköintipaikkoja 35 prosenttia yleistä ohjeistusta vähemmän, mikä mahdollistaa laajemmat viheralueet.

Kaupunki kannustaa liikenneratkaisuilla kaupunkilaisia liikkumaan kestävillä tavoilla. Ne myös mahdollistavat suunnitelmien mukaan autottoman elämäntavan.

Kaupungin tavoitteena on, että Hermanninrannan asuinalue yhdistää myöhemmin kaavoitettavan Kyläsaaren kanssa Kalasataman pohjoisosan Arabianrantaan.