Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kontulan uuden pelastusaseman rakentaminen alkaa kesällä – ylimpään kerrokseen liikuntatiloja asukkaille

Kontulan uusi pelastusasema rakennetaan Lirokujalle, painotalo Libriksen naapuriin. Kaupunginvaltuusto hyväksyi uudisrakennuksen hankesuunnitelman kokouksessaan keskiviikkona. Hankkeen hinta on noin 13 miljoonaa euroa.

Kaupungin suunnitlemien mukana rakentamisen on määrä alkaa ensi kesäkuussa, jolloin valmista tulisi vuoden 2024 joulukuussa.

Kolmikerroksiseen rakennukseen sijoitetaan pelastusyksikkö, säiliöauto, ensihoitoyksikkö sekä tiloja turvallisuuskoulutusta varten. Asemalla tulee työskentelemään noin 10 henkilöä neljässä vuorossa. Aseman toimintaan liittyy yhteensä noin 60 henkilöä.

Ylimpään kerrokseen rakennetaan liikuntatilat, jotka ovat kaupunkilaisten ja pelastusaseman työntekijöiden käytössä. Alueellisen tarkastelun perusteella huomattiin, että alueella on suuri tarve sisäliikuntatiloille.

Tällä hetkellä Kontulassa toimii väliaikainen pelastusasema Sirrikujalla. Sen toiminta alkoi toukokuussa 2021. Asemalle on sijoitettu kärki- ja ensihoitoyksikkö. Kärkiyksikkö on normaalia paloautoa pienempi yksikkö, joka toimii kahden pelastaja-ensihoitajan voimin.

Kontulaan oma pelastusasema – Hälytysten vasteajat eivät toteudu, kärjessä sairaanhoitotehtävät

Pelastuslaitos on määritellyt Kontulan kiireelliseksi alueeksi kehittää pelastustoiminnan palvelutasoa. Käytännössä ensimmäiset pelastusyksiköt eivät ole saapuneet onnettomuuspaikalle tarpeeksi nopeasti. Paikalla pitäisi olla kuudessa minuutissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on vuonna 2019 antanut pelastuslaitokselle 20 miljoonan euron uhkasakon. Avin mielestä pelastustoimissa oli merkittäviä puutteita. Pelastuslaitos valitti sakosta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen. Uhkasakkoa laskettiin kuitenkin neljään miljoonaan.

Helsinkiin avattiin ensimmäinen uusi pelastusasema 17 vuoteen – Konalassa toimii myös harvinainen yksikkö: "Kaikki minuutit ovat ratkaisevia"

Pelastuslaitoksen toimintavalmius Jätkäsaaressa parani – tällaisiin tehtäviin uutta kärkiyksikköä voidaan käyttää