Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Miimikot kiertävät keväällä Helsinkiä – ilmaisia esityksiä viidessä kirjastossa

Miimiteatteri on Suomessa vielä melko tuntematon taiteenlaji, mutta siihen voi tutustua tanssi- ja miimiteatteri Auracon kiertueella viidessä eri helsinkiläisessä kirjastossa. Maksuttomat esitykset ovat sanattomia, joten ne sopivat yleisölle kielitaidosta riippumatta.

Kolmen hengen esitykset koostuvat useasta lyhyestä miiminumerosta. Numeroiden aiheet vaihtelevat laajasti koomisesta liikuttavaan, mutta ovat kuitenkin kaikenikäisille sopivia. Yleisöllä on myös mahdollisuus jäädä esityksen jälkeen keskustelemaan esiintyjien kanssa.

Miimi on sanaton taidemuoto, jossa esiintyjät luovat tarinoita ja asioita, tavaroita ja tunnelmia liikkeiden ja eleiden kautta. Tekijät kertovat, että illuusiot syntyvät tarkasti harjoiteltujen liikkeiden ja liikkumattomuuden kautta.

– Tässä sanojen ja tavaroiden täyttämässä maailmassa miimi luottaa mielikuvituksen voimaan – niin esiintyjien kuin katsojienkin.

Esiintyjinä toimivat miimin ammattilaiset Kati Lehtola, Eliška Kasprzyk ja Tomaš Kasprzyk, joilla on kokemusta kansainvälisiltäkin lavoilta.

Kati Lehtola on suomalainen miimitaiteilija, joka on opiskellut miimiä Berliinissä maineikkaassa Die Etage -koulussa. Hän on myös Auracon toinen taiteellinen johtaja. Pariskunta Eliška Kasprzyk ja Tomaš Kasprzyk ovat monien taiteenlajien taitajia. Molemmat ovat opiskelleet miimiä Prahan Academy of Performing Artsissa. Eliška on myös soittanut viulua ja laulanut prahalaisessa folk-core-yhtyeessä. Tomaš puolestaan keskittyy eritoten miimin, sanattoman näyttelemisen ja improvisaation opettamiseen.

Oikaisu 20.3. klo 11.21: Tanssiteatterin nimi on Auraco, ei Auracon, kuten jutussa virheellisesti luki.