Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Mahdottomaan paikkaan" rakennettu asunto kerää ylistystä Helsingissä

Rakentamisen ruusu 2022 jaetttiin tänään neljälle taholle, jotka ovat edistäneet hyvää asumisen laatua. Mukana on kolme rakennusta Helsingistä ja yksi kirja. Rakentamisen ruusut jakaa Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.

Ilkka Alanko remontoi vaimonsa kanssa hylätyn kartanon, jota ammattilaisetkin pitivät jo menetettynä tapauksena – "Ystävät olivat kauhuissaan, että mihin me olemme ryhtymässä"

Asunto Oy Helsingin Kommodori oli valitsijoiden mukaan piristävä poikkeama Jätkäsaaren umpikortteleiden muotokielestä. Hanke kuuluu Helsingin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan. Myös asuintilojen laatuun on valitsijoiden mukaan kiinnitetty erityistä huomiota.

Ajurien talli on suojeltuun entiseen hevostalliin suunniteltu asuinkohde Punavuoressa. Valitsijoiden mukaan se on hieno esimerkki arvokkaan rakennuksen oivaltavasta uusiokäytöstä.

– Asuminen on käyttötarkoituksista kaikkein vaativin, ja Ajurien talli onkin esimerkki hankkeesta, jonka lähtökohta nopeasti ajatellen näyttää mahdottomalta, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Asunto Oy Helsinginkatu 23:n pihan perusparannus kerää valitsijoilta kiitosta.

– Pihan perusparannuksen ratkaisu on poikkeuksellinen; pihan oleskelupaikka nostettiin uuden jätehuoneen katolle lähemmäksi valoa ja lähes samaan tasoon naapuriyhtiön pihan kanssa, tiedotteessa todetaan.

Ratkaisun vaikutukset kantakaupungin kerrostalojen pihojen tyypillisiin tilaongelmiin oli valitsijoiden mieleen.

Asuntoarkkitehtuurin käsikirja on tiedotteen mukaan pitkään odotettu ajantasainen asuntosuunnitteluopas. Se on suunnattu erityisesti alan opiskelijoille, mutta myös käytännön asuntosuunnittelua harjoittaville kirja sisältää ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa.

Puinen toimistorakennus Jätkäsaaressa palkittiin – "Tätä Suomessa kovasti kaivataan"