Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunki kaipaa tarkempaa tietoa urheiluseurojen toiminnasta – nyt näkemyksiä kysytään suoraan lapsilta ja nuorilta

Kaupungin liikuntapalvelut perustaa seuraparlamentin 12–16-vuotiaille tämän vuoden aikana. Parlamentissa nuoret pääsevät kertomaan ajatuksiaan liikunta- ja urheiluseurojen toiminnasta ja tätä kautta kehittämään toimintaa.

Kaupunki kaipaa tietoa muun muassa siitä, missä ja miten seuratoimintaa kannattaa järjestää ja mitkä asiat nuoria puhuttavat seurojen toiminnassa.

Tutkimus: Vain joka kolmas 7–15 -vuotias lapsi liikkuu suositusten mukaisesti

Kaupungin liikuntapalveluluiden erityissuunnittelija Tanja Matarma kertoo, että kaupunki tekee paljon yhteistyötä urheiluseurojen kanssa, mutta yleensä keskusteluja käydään aikuisten kanssa.

– Meidän ensisijainen tavoitteemme on saada lasten ja nuorten ääntä ja mielipiteitä kuuluviin. Aikuisten kautta emme saa välttämättä tietoomme lasten ja nuorten näkökulmaa. Se voi olla ihan muuta kuin mitä olemme kuvitelleet, Matarma sanoo.

Kaupunki kaipaa Matarman mukaan nuorilta tietoa myös siitä, miksi monet nuoret jäävät pois liikuntaseurojen toiminnasta yleensä siinä vaiheessa, kun he ovat siirtymässä alakoulusta yläkouluun.

– Tutkimustietoakin on paljon saatavilla, mutta nyt halutaan kuulla tästä aiheesta suoraan nuorilta.

Seuraparlamenttitoiminta alkaa keväällä nuorten kanssa tehtävällä suunnittelulla. Varsinainen toiminta alkaa syksyllä.

Parlamenttiin voivat hakea urheiluseuran toiminnassa mukana olevat 12–16-vuotiaat. Nuoren omasta seurasta pitäisi löytyä aikuinen, joka toimii nuoren kontaktihenkilönä seurassa.

Helsingin suositulle junnukentälle tulossa 200 hengen katsomo ja uusi tekonurmi – autojen tärskyt huolestuttavat

Toimintaan osallistuvan vanhemmilta pyydetään lupa osallistumisesta. Kaupungin tavoitteena on alkuvaiheessa saada parlamenttiin kymmenkunta nuorta.

Seuraparlamentin perustaminen on osa Unicefin Lapsiystävällinen kunta -työtä.

Toimintaan voi ilmoittautua nettikyselyn kautta maaliskuun loppuun mennessä. Ensimmäinen tilaisuus järjestetään huhti-toukokuussa.

HJK-juniorit Raminder ja Lenni, 14, äkkäsivät ison muutoksen tekonurmessa – ilouutinen kodin siivouksesta vastaavalle