Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junalakko | Bus­si­kus­ki povaa ruuhkapiikkiä vasta iltapäivälle – Tony Hynysen, 35, oli pakko varata koulumatkaan 1,5 tuntia

Maanantaina alkanut junalakko näkyi bussiliikenteen ajoittaisena ruuhkautumisena Helsingissä. HU seurasi liikennettä muun muassa Tuusulanväylällä, jossa Helsingin suuntaan ajoi useita täyteen pakattuja linja-autoja. Osassa busseista keulan näytössä oli ilmoitus: "TÄYNNÄ".

Magnus Grann, 62, ajoi linjan 300 Vantaan Myyrmäestä Helsingin keskustaan. Veturinkuljettajien lakko ei hänen mukaansa näkynyt mitenkään aamulla.

– Ajattelin, että lakko näkyisi enemmän, mutta Myyrmäestä, jossa on asema, tulikin vain kaksi ihmistä kyytiin, Grann sanoo.

Grann arvelee, että lakon vaikutukset näkyvät selvemmin myöhemmin päivällä.

– Uskon, että iltapäivällä ihmisiä hakeutuu enemmän busseihin.

Tony Hynynen, 35, odottelee Elielinaukiolla bussia puoli kahdeksan aikaan aamulla. Hän on menossa Espoon keskukseen kouluun. Tavallisesti hän kulkee matkan junalla, mutta veturikuljettajien lakon takia hänen pitää turvautua bussiin.

– Bussilakko vaikuttaa siten, että matka-aikani melkein tuplaantuu, Hynynen sanoo.

Tavallisesti matka kestää noin 45 minuuttia. Nyt siihen menee puolitoista tuntia.

Hynynen ymmärtää lakkoilevia veturinkuljettajia, eikä lakko herätä hänessä suurempia tunteita.

– Välillä on lakkoja. Mennään tämän mukaan, kaipa tämä joskus loppuu, hän sanoo.

Linja-autonkuljettaja Jarko Rokala, 55, sanoi että Espoon keskuksesta lähteneessä bussissa oli matkustajia enemmän kuin tavallisesti.

– Bussi oli aika täynnä.

Astrid Rebane, 65, on juuri saapunut Elielinaukiolle bussilla. Hän on menossa töihin.

Tavallisesti hän tulee keskustaan junalla Pitäjänmäen asemalta. Matkaan menee junalla reilu kymmenen minuuttia. Nyt työmatka kestää noin 25 minuuttia pidempään.

Hänen mielestään lakko on ikävä asia, mutta hän ymmärtää lakkoilevia veturinkuljettajia.

–  Maaliskuun alussa bussinkuljettajat olivat lakossa, nyt vuorostaan veturinkuljettajat.