Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puisto ja leikkipaikka Tuhkimo kunnostetaan Roihuvuoressa – tulossa skeittipaikka, pingispöytä ja esiintymislava

Kaupunki on kunnostamassa Roihuvuoressa sijaitsevan puistoalueen ja leikkipaikka Tuhkimon. Osa leikkivälineistä on huonossa kunnossa ja kahluualtaan käyttö on estetty turvallisuuspuutteiden takia. Kaupunkiympäristölautakunta päättää asiasta tiistaina kokouksessaan.

Kunnostuksessa puiston kalusteita ja varusteita uusitaan sekä valaistusta parannetaan. Puiston yleinen ilme ja sitä ympäröivät metsät säilytetään.

Kunnostettava alue rajautuu Tuhkimontien asuinkortteleihin ja metsiin. Puisto on peruskorjattu vuonna 2020.

Eri ikäisille suunnatut leikkivälineet sijoitellaan puistossa eri alueille. Erityisesti puiston keskiosaan on suunniteltu leikkimahdollisuuksia.

Pienten lasten leikkialue erotellaan muusta alueesta pensasistutuksilla ja köysiaidoilla. Leikkialueen läheisyyteen tulee pingispöytä.

Urheilu ja kuntoiluvälineet tulevat pääosin puiston pohjoisosaan. Sinne on tulossa muun muassa koripallokori. Puistossa säilytetään avointa kenttäaluetta ja istutuksia lisätään. Puistoon tehdään skeittipaikka.

Puistosta poistetaan huonokuntoiset leikkivälineet. Niiden tilalle tulee muun muassa uusia keinuja, kiipeilyverkko ja kaksi maatrampolinia. Pienten lasten leikkialueelle rakennetaan iso hiekkalaatikko.

Alueelle sijoitellaan uusia penkkejä, pöytäryhmiä ja puutasoja, joilla voi istuskella. Puiston eteläosaan on tulossa matala esiintymislava.

Puistoon istutetaan uusia puita ja pensaita. Muutaman huonokuntoisen puun kuntoa aiotaan tarkkailla. Ne kaadetaan mahdollisesti.

Alueen valaistus uusitaan, koska nykyinen valaistus on kaupungin mukaan heikko. Alueelle on tulossa samanlaisia keskikorkeita puistovalaisimia kuin Kirsikkapuistossa. Puistoon tulee myös kaksi korkeaa pylväsvalaisinta.