Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lääkäriaikaa joutuu odottamaan Helsingissä keskimäärin yli kuukauden – tällä terveysasemalla paras tilanne

Odotusaika kiireettömälle lääkärin vastaanotolle on reilusti yli kaupungin keskiarvon niin Myllypuron kuin Vuosaarenkin terveysasemilla.

Molemmilla terveysasemilla aikaa joutuu odottamaan 49 päivää, kun odotusaika kaupungin terveysasemilla on keskimäärin 38 päivää. Luvut ovat maaliskuulta. Odotusaika on pysynyt melko samana koko alkuvuoden.

Kontulassa tilanne on parempi. Aikaa joutuu odottamaan 35 päivää.

Kivikossa odotusaika on puolittunut viime kuuhun verrattuna. Lääkärin vastaanotolle pääsee noin kolmessa viikossa eli selvästi kaupungin keskiarvoa nopeammin.

Paras tilanne on Ruoholahden terveysasemalla, joka on toinen Helsingin ostopalveluasemista. Siellä hoitoon pääsee keskimäärin viikossa.

Toisella ostopalveluasemalla Kannelmäessä odotusaika on 26 päivää.

Terveydenhuoltolaki määrittää, missä ajassa potilaan tulee päästä hoitoon. Terveysasemalle pitää päästä hoitoon kolmessa kuukaudessa.

Helsingin terveysasemilla on käytössä takaisinsoittopalvelu. Soitossa asiakkaalle kesti helmikuussa keskimäärin noin kolme tuntia.

Hammashoidossa puretaan parhaillaan kertynyttä hoitovelkaa. Helmikuun lopussa hoitotakuujonossa oli 7 198 asiakasta. Kaupunki järjestää suun terveydenhuollon palvelut oman toiminnan lisäksi ostopalvelu- ja palvelusetelitoimintana. Aikuisille tarjotaan ensisijaisesti palveluseteliä käyttöön yksityisvastaanotolla.