Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kehä I:n matkavauhti 30 km/h – "Ei tällaista ole ollut ennen tätä päivää"

Kehä I:n liikennemäärät ovat tiistaiaamuna isompia viime viikkoon verrattuna. Liikenneoperaattori Ville Lepola Fintrafficilta kertoo, että ajoneuvomäärät ovat olleet aamuruuhkissa tunnin toteuman perusteella noin 4800, kun viikko sitten tiistaina vastaava luku oli 4300. Tiedot ovat peräisin liikenteenmittauspisteeltä Kannelmäen kohdalta lännen suuntaan.

– Kyllä tässä karkeasti 10 prosentin ero saattaa olla, Lepola toteaa.

HU:n toimitukseen yhteyttä ottanut lukija epäilee, että ruuhka johtuu Mannerheimintien remontista. Kaistojen sulkeminen alkaa tänään iltapäivällä.

– Ovatko ihmiset lähteneet kiertämään Mannerheimintien remontista johtuvia ruuhkia? Ehkä sen vuoksi Kehä I on Kannelmäen kohdalla tukossa ja matkavauhti on 30 kilometriä tunnissa. Liikenne alkoi hyytyä jo Myyrmäen rampin kohdalla. Tämä on merkittävä muutos aiempiin päiviin. Ei tällaista ole ollut ennen tätä päivää.

Maanantaina alkanut junalakko on lisännyt autoilun määrää pk-seudulla. Finntrafficista ei osattu vielä arvioida, mikä vaikutus Mannerheimintien remontilla on tämän aamun ruuhkiin.

Lepola kertoo, että lännen suuntaan letkan etenemisvauhti on ollut pahimmillaan noin 40 kilometriä tunnissa. Yleisesti ottaen liikenne on kuitenkin ollut Lepolan mukaan sujuvaa.

– Hämeenlinnanväylällä Helsingin suuntaan liikenne takkuaa Klaukkalan liittymän kohdalla, mutta se saataa takkuilla arkiaamuisin lakosta riippumattakin.