Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epäiltyjen nuorisoryöstöjen määrä kasvoi alkuvuodesta – poliisi: "Työllistää todella paljon"

Alaikäisten tekemien epäiltyjen ryöstöjen määrä on Helsingissä alkuvuodesta kasvanut verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Poliisi on saanut tänä vuonna saanut tutkittavaksi yli kymmenen epäiltyä ryöstörikosta enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tänä vuonna poliisi on kirjannut 39 ryöstöä tai ryöstön yritystä, joissa epäilty tai epäillyt ovat alaikäisiä. Määrä koskee ajanjaksoa 1.1.–14.3.

Viime vuonna Helsingin poliisin nuorisoryhmän tietoon tuli vastaavalla ajanjaksolla 28 epäiltyä ryöstöä tai ryöstön yritystä.

– Nuorten ryöstörikollisuus työllistää Helsingin poliisin nuorisoryhmää edelleen paljon. Epäiltyjä on yleensä yhdessä jutussa useita. Pakkokeinojen käyttäminen vaatii vielä tarkempaa harkintaa kuin täysi-ikäisten tapauksissa, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala tiedotteessa.

Myös törkeitä tekomuotoja on tänä vuonna ollut edellisvuotta enemmän. Viime vuonna törkeitä tekomuotoja ilmoitettiin poliisille seitsemän vastaavalla ajanjaksolla, tänä vuonna kymmenen.

Tutkinnassa tyypillistä on, että asianosaiset eivät halua kertoa poliisille tapahtumien kulusta. Nuoria saattaa esimerkiksi pelottaa, että muut osalliset kostavat niin kutsutun vasikoimisen.