Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmen pojan epäillään vieneen 14-vuotiaan kellariin ja pahoinpidelleen – sitten tapahtumat saivat uuden käänteen

Helsingin poliisin tietoon on tullut Pikku Huopalahdessa helmikuun alussa tapahtunut epäilty ryöstö, jossa 14-vuotias poika pahoinpideltiin taloyhtiönsä kellarissa. Epäillyt kuvasivat tilanteen sosiaaliseen mediaan.

Teosta epäillään 14-, 15- ja 16-vuotiaita poikia.

Uhri oli kertomansa mukaan Munkkiniemessä matkalla kauppaan, kun kolme hänelle tuttua poikaa pysäytti hänet. Poikien epäillään ottaneen asianomistajan puhelimen ja vieneen pojan kerrostalon kellarikerrokseen Pikku Huopalahteen.

Poliisi epäilee, että poikaa pahoinpideltiin sekä matkalla kellariin että kellarissa.

Kaksi epäillyistä kuvasi pahoinpitelyä puhelimella Snapchat-sovellukseen. Epäillyt ryöstivät uhrin päältä collegepaidan.

Uhri pääsi jossain vaiheessa pois kellarista. Pojan läheiset olivat soittaneet hätäkeskukseen, kun he olivat nähneet Snapchatissä kellarissa kuvattua materiaalia.

Helsingin poliisin kertoi tiistaina alaikäisten tekemien epäiltyjen ryöstörikosten määrän kasvusta alkuvuonna.

Poliisi on tänä vuonna kirjannut 39 ryöstöä tai ryöstön yritystä, joissa epäiltynä on alaikäisiä. Viime vuonna vastaava luku oli 28.

Törkeitä tekomuotoja on tänä vuonna ollut kymmenen. Viime vuonna poliisin tietoon tuli seitsemän epäiltyä tapausta.

Pojan päästyä Pikku Huopalahdessa pois kellarista, tapahtumat saivat uuden käänteen. Myös kellariryöstön uhrin lähipiiriin kuuluvia epäillään useista ryöstöistä.

Kahta aikuista epäillään useista ryöstöistä, pakottamisista ja vapaudenriistosta.

– Epäilemme, että aikuiset saivat kahden kellariryöstöstä epäillyn puhelimet haltuunsa väkivalloin tai väkivallalla uhkaamalla. Heidän myös epäillään pakottaneen asianomistajat avaamaan puhelimensa tai antamaan niihin pääsykoodit, toteaa tiedotteessa tutkinnanjohtaja Sampo Suomala.

Lisäksi epäillyt pakottivat kellariryöstössä mukana olleen 14-vuotiaan pojan autoonsa. Ajon aikana aikuisten epäillään ottaneen pojan puhelimen ja käskeneen tämän avaamaan sen.