Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jari Sillanpää avoimena LV:ssä: Tästä virheestä maksoin kovan hinnan – "Tapahtui vain 5 tai 10 minuutin aikana"

Yksi Suomen seuratuimmista viihdetaiteilijoista, laulaja Jari Sillanpää kiertää taas.

– Hyvää kuuluu. Olen huomannut, että olen niin sääihminen. Nautin, kun aurinko paistaa ja hanget hohtavat, Sillanpää kertoo Länsiväylän haastattelussa.

Sillanpää on vuodesta 1999 ollut vapaa-ajanasunto Vihdissä, mutta nelisen vuotta sitten hän muutti kumppaninsa Siimin kanssa sinne pysyvästi.

– Siim halusi muuttaa tänne. Mikäs täällä on asuessa. Hanko–Hyvinkää-tie on tässä lähellä, joten täältä on hyvä lähteä keikoille, Sillanpää kertoo puhelimitse kotoaan Vihdistä.

Vastoinkäymisiä on edelleen ollut, koska esimerkiksi maaliskuulle aiottu Kotkan-konsertti jouduttiin perumaan. Alkuvuosi on perinteisesti keikkamyynnin kannalta hankala ja siksi monet artistit pitävätkin lomaa tammi- ja helmikuun.

Sillanpää myöntää, että hänen saamansa negatiivinen julkisuus, joka liittyy hänen toilailuunsa huumeiden kanssa, rattijuopumukseen ja myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen, ovat heijastuneet konserttilippujen myyntiin.

Myös pandemia on painanut konserttilippujen kysyntää ja heti sen jälkeen Ukrainan sota sekä kaikkien hintojen nousu ovat tehneet ihmisistä varovaisempia rahankäyttäjiä.

Sillanpää vakuuttaa, että elämä Vihdissä on rauhoittanut häntä.

– Ja ikä – täytänhän kohta 60 vuotta. Enää ei tee mieli juosta baareissa kuten kolmekymppisenä.

Tällä hetkellä Jari Sillanpäästä on tekeillä 4-osainen dokumentti, joka nähdään syksyllä. Siinä ei lakaista maton alle rikosasioita.

– Asiaa ei voi väheksyä, mutta se on tapahtunut vain 5 tai 10 minuutin aikana, kun istuin huumepäissäni koneella ja otin kuvia striimistä. Poistin kuvat alle 24 tunnin kuluttua, mutta silti joudun kantamaan sitä mainetta koko ikäni, Sillanpää sanoo.

Sillanpää on kuitenkin innoissaan dokumentista.

– Siitä tulee mielenkiintoinen ja tosi hyvä. Se kertoo tangokuninkuudesta ja urasta, mutta myös vaikeuksista. Siitä jää toiveikas fiilis. Vaikka elämässä tapahtuu ikäviä asioita, se antaa toivoa kaikille, joilla on mennyt huonosti, Sillanpää lupaa.

Jari Sillanpää – Suomi-hitit -konsertti sisältää lauluja, jotka liittyvät Jari Sillanpään lapsuuden Suomi-muistoihin. Hän on valinnut muun muassa Katri Helenan, Markku Aron, Tapani Kansan ja Fredin tunnetuksi tekemiä kappaleita.

– Lisäksi konsertissa on mukana noin kymmenen Siltsu-laulua. Konsertti alkaa Paula Koivuniemen kappaleella Kapteeni Aika. Se siirtää ajatukset ajassa taaksepäin. Kaiken kaikkiaan konsertissa on paljon romanttista musiikkia.

Sillanpään mukaan tätä konserttiprojektia on ollut kiva tehdä ja hän haaveileekin, että voisi toteuttaa vastaavanlaisen kiertueen syksyllä. Päätöksiä ei ole vielä tehty.

Mikä on Siltsun oma suosikki Siltsu-lauluista?

– Se vaihtelee. Joskus se on Valkeaa unelmaa. Oma lempikappale riippuu vähän siitä, millainen tunnelma salissa on. Malagaan on jossain tilanteissa ihan mahtava. Sinä ansaitset kultaa ja Satulinna ovat tietysti niitä, jotka pitää aina esittää.

– Kun olen kuunnellut levyjäni, olen huomannut, että minulle on kirjoitettu hienoja lauluja. Voisin nostaa sieltä esiin sellaisia, joita ei ole radiossa soitettu.