Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkeläistä ei hyväksytty Helsingin keskustan päivätansseihin

Palvelukeskusten toiminta on tarkoitettu helsinkiläisille.

Ketkä voivat osallistua palvelukeskusten päivätansseihin? Tätä pohtii espoolainen senioritanssija, joka kirjoitti maaliskuussa Helsingin Uutisten sisarlehden Länsiväylän lukijan areenalle aiheesta kirjoituksen.

– Kampin palvelukeskus syrjii espoolaisia. Yllätyksekseni kuulin, että päivätansseihin pääsevät enää tanssimaan vain helsinkiläiset.

Senioritanssija pitää outona sitä, että muut tanssihaluiset suljetaan asuinpaikkansa vuoksi ulkopuolelle.

– Olen tykännyt käydä siellä, mutta nyt en pääse, nainen toteaa.

Helsingin seniorikeskusten johtaja Maritta Haavisto kertoo, että palvelukeskuksen päivätanssit, kuten muukin toiminta, on ollut avoinna vain helsinkiläisille niin pitkään kuin seniorikeskuksia on Helsingissä ollut.

– Tämä on ollut näin kautta aikojen. Palvelukeskustoiminta on tarkoitettu helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille. Toimintaa järjestetään helsinkiläisten veromaksajien rahoilla.

Haavisto kertoo, että helsinkiläiset voivat saada palvelukeskuskortin, joka oikeuttaa osallistumaan palvelukeskuksen toimintaan. Korttia näyttämällä toimintaan pääsee mukaan.

Syy miksi espoolaiset ovat ehkä välillä päässeet tansseihin on, ettei palvelukeskuskortteja tarkasteta säännöllisesti.

– Mehän emme ole valvoneet tätä asiaa mitenkään hirveän aktiivisesti. Tarkastamme palvelukeskuskortin kaikilta asiakkailta muutaman kerran vuodessa. Tämä saattaa tulla jollekin yllätyksenä.

Vastaavanlaisia tilanteita on Haaviston mukaan tullut vastaan myös esimerkiksi Itä-Helsingissä.

– Joskus tulee palautetta Kontulasta, että miksi vantaalaiset eivät saa käydä siellä. Vastaamme, että tämä on helsinkiläisille tarkoitettua toimintaa, Haavisto jatkaa.

Korttien tarkastus tapahtuu ovella pistokokeenomaisesti, kun ihmiset saapuvat palvelukeskukseen.

Helsingissä on 10 seniorikeskusta. Lisäksi viidessä palvelutalossa on palvelukeskustoimintaa. Toiminnasta saa lisätietoa tästä linkistä. Keskuksissa on tarjolla senioreille erilaista toimintaa, kuten liikuntaa, kuntosalia ja vertaistukiryhmiä.