Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruskeasuolle uusia asuntoja opiskelijoille

Helsingin Ruskeasuolle on suunnitteilla lisää opiskelija-asumista osoitteissa Paraistentie 15 ja 17. Tonteilla sijaitsee tällä hetkellä kaksi 1960- ja 1970-lukujen taitteessa rakennettua opiskelija-asuntolarakennusta. Ne ovat kaupungin mukaan laajan peruskorjauksen tarpeessa.

Suunnitelma vaatii asemakaavan muutosta. Sitä hakee Lääketieteen opiskelijoiden asuntola- ja tukisäätiö, jonka hallinnassa kyseiset tontit ovat. Asemakaavan muutostyöt on käynnistetty yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa vuonna

2021 ja työn tavoitteena on määritellä puitteet tonttien uudistamiselle nykyajan tarpeet

täyttävää opiskelija-asumista varten.

Kaupunki tutkii nyt kahta erilaista täydentämisen vaihtoehtoa. Toisessa molemmat rakennukset purettaisiin ja korvattaisiin uusilla.

Vaihtoehtona on myös peruskorjata ja korottaa toinen rakennus. Tässäkin vaihtoehdossa toinen rakennuksista korvattaisiin uudella.

Molemmissa vaihtoehdoissa on vähennetty pysäköintiä selvästi nykyisestä. Perusteena on opiskelijoiden vähäinen auton tarve oppilaitoksen sijaitessa lähellä. Nykyisen parkkipaikan kohdalle Tenholantien varrella on esitetty uudisrakennusta. Paraistentie 17:sta pysäköintipaikka säilyisi edelleen.