Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mannerheimintien yli kaksi vuotta kestävä katutyö ajaa yrittäjiä ahtaalle – edessä asiakaskatoa, melua ja mahdollisia vesikatkoja

Yrittäjä Leena Meskanen on hakenut kaupungilta korvauksia katutöistä aiheutuvista haitoista.

Maaliskuussa alkanut Mannerheimintien katuremontti on myllännyt alueen liikennejärjestelyt. Autoille on käytössä keskustan ja Töölön kisahallin välillä yksi kaista suuntaansa.

Raitiovaunut eivät kulje Mannerheimintiellä lainkaan ja osa bussilinjoistakin kiertää katutyöt. Remontin on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.

Kadun varren kivijalkamyymälöissä toimivat yrittäjät ovat huolissaan remontista ja sen vaikutuksista.

Morsius- ja iltapukuja myyvän Meslewin yrittäjä Leena Meskanen arvelee, että remontti saattaa kestää ennakoitua pidempään.

– Kadun alla on muun muassa vesijohtoputki vuodelta 1877. Kun katu avataan, sieltä voi löytyä vaikka mitä, Meskanen sanoo.

Liikkeessä myydään myös matkamuistoja ja luomutuotteita.

Meskanen kertoo, että asiakasmäärät ovat jo vähentyneet merkittävästi, koska liikkeeseen tuleminen on vaikeutunut. Maaliskuussa hän on myynyt muutamia pukuja, kun normaalisti kuukaudessa menee kymmeniä.

– Ratikat ja osa busseista on ohjattu Runebergin kadulle, jossa on samanlaisia liikkeitä. Asiakkaat menevät nyt tietenkin niihin.

Kahvia on mennyt hieman paremmin kaupaksi. Meskanen on hakenut kaupungilta korvauksia remontista aiheutuvista haitoista. Hänelle kerrottiin kaupungin kirjaamosta, että hakemuksen käsittely vie 6–8 kuukautta.

– Kuinka moni yrittäjä pystyy odottamaan jonossa niin kauan.

Myös toisen ilta- ja morsiuspukuja myyvän liikkeen Minna Lisan yrittäjä Sabrina, 48, on huolissaan.

– Yrityksen myynti laskee tänä vuonna 10–20 prosenttia viime vuoteen verrattuna, hän arvioi.

Liikkeessä on käynyt viime viikkojen aikana tavallista vähemmän asiakkaita. Sabrina arvelee, että yksi syy on bussi- ja raitiovaunulinjojen muutokset. Aikaisemmin monet asiakkaat ovat tulleet liikkeeseen, kun he ovat nähneet uusia pukuja näyteikkunassa.

– Jos remontti kestäisi puoli vuotta, mutta lähes kolmen vuoden katutyöt aiheuttavat paljon harmia, Sabrina sanoo.

Hän muistuttaa, että osa asiakasmäärien ja myynnin laskusta saattaa johtua yleisestä hintojen noususta.

2020-luvun vaihteessa tehty Hämeentien perusparannus aiheutti suuria ongelmia alueella toimineille yrittäjille. Monet joutuivat lopettamaan toimintansa, kun liikkeisiin kulkeminen vaikeutui. Myös melu ja pöly aiheuttivat ongelmia.

Kaikkiin yrittäjiin remontti ei vaikuta yhtä pahasti. Mannerheimintien varrella toimivan verhoilu- ja ompeluliike Aarrelangan verhoilija Miia Takkunen, 31, sanoo, että remontti ei ole vaikuttanut hänen asiakasmääriinsä.

– Luulen, ettei remontti vaikuta toimintaani merkittävästi, koska tänne tullaan yleensä suunnitellusti, Takkunen sanoo.

Hän arvelee, että työmaasta kärsivät enemmän yritykset, kuten pikaruokaravintolat, joihin poiketaan ennalta suunnittelematta.

Takkusta on mietityttänyt, miten tavarantoimittajat pääsevät ajamaan jatkossa liikkeen eteen. Ensimmäisenä päivänä, kun kaistojen määrää vähennettiin, tavarantoimittajien piti jättää autonsa kauemmaksi. Siitä oli ilmoitettu liikkeeseen.

– Tavarat, jotka tänne tuodaan, ovat aika isoja, joten toivon, ettei kulku tänne esty. Meille on kuitenkin luvattu, ettei esty.

Takkusta huolestuttaa myös, miten tietöistä mahdollisesti aiheutuva melu vaikuttaa asiakkaiden asiointiin. Yleisesti hän suhtautuu katutöihin ymmärtäväisesti.

– Kun on töissä Helsingin keskustassa, remontit ovat väistämättömiä.

Anne Traat ja Leila Pousar ovat toimineet kymmeniä vuosia kampaamoyrittäjinä Mannerheimintien varrella. Myös Traatia mietityttää, miten asiakkaat pääsevät tulemaan kampaamoon.

– Pystyvätkö taksit kulkemaan remontin aikana liikkeen eteen, kun meillä on asiakkaita, jotka kävelevät huonosti, Traat sanoo.

Epätietoisuutta aiheuttaa myös mahdolliset sähkö- ja vesikatkokset. Jos sellaisia tulee, yrittäjien pitää sulkea liike niiden ajaksi.

– Herää kysymys, että kuka ja mitä meille korvataan, jos liike täytyy sulkea väliaikaisesti. Vaikea sanoa tässä vaiheessa, miten käy. Mennään päivä kerrallaan, Pousar sanoo.