Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoossa Uudenmaan toiseksi aktiivisimmat ennakkoäänestäjät - vain tämä paikkakunta kiilaa edelle

Noin neljäsosa äänioikeutetuista on jo ehtinyt antaa äänensä eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä. Miljoonan äänestäneen raja on rikkoutunut ja koko maan äänestysprosentti on nyt 24,4.

Helsingissä äänestysaktiivisuus on 24,1 ja Uudellamaalla 23,0 prosenttia. Uudenmaan vaalipiirissä vilkkainta äänestäminen on ollut Kauniaisissa, missä 32,1 prosenttia on jo äänestänyt. Neljä muuta kärkikuntaa ovat Porvoo (29,9 prosenttia), Inkoo (27,3 prosenttia), Vihti (26,2 prosenttia) ja Kerava (25,3 prosenttia).

Niukimmin äänestäneitä on uurnien ääreen saapunut Pornaisissa, missä vasta 17,4 prosenttia äänioikeutetuista on äänestänyt. Ennakkoäänestys päättyy huomenna tiistaina.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta, jolloin vaalihuoneistot ovat avoinna kello 9–20. Vaalien tulokset vahvistetaan keskiviikkona 5. huhtikuuta ja uusi eduskunta aloittaa työnsä torstaina 13. huhtikuuta.