Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi leipomomyymälä aloitti Harjussa – Tämän takia liike avattiin kaikessa hiljaisuudessa

Jussi Murtomaan elämä lähti kymmenisen vuotta sitten uuteen suuntaan. Hän kehitti kotikeittiössään näkkileivän, joka menestyi Masterchef-kisassa ja löysi tiensä kauppojen hyllyille ympäri Suomen.

K-supermarketia pyörittänyt Murtomaa jätti työnsä kauppiaana ja omistautui ruokaunelmalleen –  Hermannin piirakkaleipomolle.

Näkkileivän ympärille on kasvanut yritys, jolla on oma leipomo ja Murtomaan lisäksi viisi vakituista työntekijää. Tuotevalikoimaan on tullut piirakoita ja salaatteja.

Leipomolla on kaksi myymälää, joista uudempi avattiin Harjun kaupunginosaan Kallion kupeeseen helmikuussa. Ydintuotteena on karjalanpiirakka. Vilkkaan Vaasankadun varrella sijaitsevassa myymälässä on käynyt kuhina, vaikka sitä ei ole juuri mainostettu.

Murtomaa luottaa hiljaiseen avaamiseen, jossa asiakkaiden annetaan tutustua myymälään vähitellen, ilman avajaiskarkeloita.

– Vaimoni oli vuosia töissä yrityksessä, jolla oli tapana avata uudet myymälänsä hiljaisesti. Se on hyvä tapa välttyä asiakaspettymyksiltä, joita mahdolliset lapsenviat toiminnassa, laitteissa ja toimituksissa voivat alkuvaiheessa aiheuttaa, Murtomaa kuvailee HU:n sisarlehti Avecin haastattelussa.

Kauppiastausta näkyy tavassa, jolla Murtomaa on täyttänyt Vaasankadun pienen myymälätilan hyllyt ja vitriinit.

– 20 prosenttia tuotteista muodostaa suunnilleen 80 prosenttia myynnistä, tekipä melkein mitä tahansa. Usein pienemmät myymälät, erikoistarvikeliikkeet ja pientuottajien kaupat keskittyvät vain tuotteiden pieneen, terävimpään kärkeen. Kuluttajalle siitä saattaa tulla pettymyksen tuntu, eikä myymälästä pääse välittymään oikeanlaista kuvaa, Murtomaa toteaa.

Murtomaalle on tärkeää, että myymälä on aamusta iltaan valmiin näköinen. Yhtä tärkeää on hävikin hallinta. Leipomo tarjoaa aina uunituoretta – ja niin sen pitää ollakin, Murtomaa sanoo.

Lue koko juttu täältä.