Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampin metroasemalle lähes 10 miljoonan euron remontti – tällaisia vaikutuksia sillä on jo syksyllä

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Kampin metroaseman läntisen sisäänkäynnin liukuportaiden ja teknisten järjestelmien uusimisen hankesuunnitelman.

Hankkeen kokonaishinta on enintään 9 850 000 euroa.

Uudistukset toteutetaan osana nykyisen läntisen sisäänkäynnin paikalle rakennettavaa keskustan terveys- ja hyvinvointikeskusta. Uusi keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2027.

Nykyinen lippuhallirakennus puretaan. Uusi rakennetaan nykyiselle paikalleen osana terveys- ja hyvinvointikeskuksen katutason kerrosta. Samassa yhteydessä toteutetaan metroaseman teknistä toimintavarmuutta, turvallisuutta ja kustannustehokasta käyttöä parantavia uudistuksia.

Metroaseman läntisen sisäänkäynnin liukuportaat uusitaan. Ensimmäinen liukuporras poistuu käytöstä ensi elokuussa ja loput vuoden lopussa. Uudet portaat tulevat käyttöön joulukuussa 2025.

Lue: Kampin metroaseman taksitolppa siirretään pois tutulta paikalta

Metroaseman Kampin kauppakeskuksessa sijaitseva sisäänkäynti ja laituritaso ovat käytössä koko rakentamisen ajan, mutta länsipään lippuhalli on suljettuna. Läntisen lippuhallin hissit ovat käytössä lyhyitä katkoja lukuun ottamatta koko urakan ajan.