Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginhallitus ei kannata tarkastusmaksun nostamista 100 euroon

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina, ettei se kannata joukkoliikenteen tarkastusmaksun korottamista sataan euroon nykyisestä 80 eurosta.

Kaupunginhallitus toteaa päätöksessään, että liikennejärjestelmän oikeinkäyttöä sekä tähän ohjaavia virhe- ja tarkastusmaksuja on syytä arvioida kokonaisuutena.

Kaupunginhallitus antoi liikenne- ja viestintäministeriölle asiasta lausunnon.

Kaupungin virkamiesten laatimassa lausunnossa maksun korottamista perustellaan muun muassa lippujen hintojen nousulla.

Helsingin seudun liikenne (HSL) on esittänyt, että HSL-alueen joukkoliikenteen tarkastusmaksu korotetaan nykyisestä 80 eurosta sataan euroon. HSL:n mukaan liputta matkustamisen vuoksi siltä jää vuodessa saamatta lipputuloja arviolta 15–25 miljoonaa euroa.

Tarkastusmaksun korottamisen tavoitteena on vaikuttaa liputta matkustamiseen. Tarkastusmaksulla ja riittävän suurella kiinnijäämisriskillä ilman lippua matkustamista voidaan vähentää, HSL toteaa.

Maksuvaikeuksiin tarkastusmaksujen vuoksi joutuneiden ahdinkoa on helpotettu HSL mukaan useilla toimilla, kuten sillä, että laskun voi maksaa kuluitta useassa erässä ja maksuaikaa on pidennetty seitsemästä vuorokaudesta 30 vuorokauteen.

Ministeriö on parhaillaan tekemässä tarkastusmaksun luonnoksesta asetusta.