Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävelykeskustan huoltoliikenteen ruudut tehovalvontaan – Aleksilla jalkakäytävää saa käyttää purkuun ja lastaukseen vain arkiaamuisin

Muuna aikana huolto tulee hoitaa kauempana sijaitsevista huoltoruuduista käsin.

Kaupunki tehostaa uudistettavien Esplanadien huoltoliikenteelle varattujen paikkojen pysäköinninvalvontaa, jotta paikkoja ei käytettäisi muuhun pysäköintiin.

Myös Aleksanterinkadulla ja sen poikkikaduilla on huoltoliikenteen pysäköinnin tehovalvontaa. Tavoitteena on parantaa kävelyolosuhteita myös Aleksanterinkadulla.

Kuormaavat ja purkavat ajoneuvot saavat pysähtyä Aleksanterinkadun jalkakäytäville arkisin kello 5 ja 11 välillä.

Muuna aikana huolto tulee hoitaa kauempana sijaitsevista huoltoruuduista käsin. Huoltoruutuja on esimerkiksi Pohjoisesplanadilla ja Fabianinkadua.

Tehostettu valvontaa liittyy Esplanadien muuttuviin liikennejärjestelyihin.

Ensi kesänä kävelyyn, oleiluun ja pyöräilyyn varattu alue Esplanadeilla kasvaa, ja samalla ajoradat muutetaan yksikaistaisiksi.

Kaistojen poistaminen mahdollistaa jalankulkuun, oleiluun ja pyöräilyyn varattujen levennysalueiden rakentamisen.

Huoltoliikenteelle osoitettujen paikkojen tarkka noudattaminen on entistäkin tärkeämpää, sillä tilapäiseen käyttöön rakennettavat levennysalueet eivät kestä raskaiden koneiden tai autojen painoa, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Pohjoisesplanadilla huoltoliikenteen järjestelyt muuttuvat huhtikuusta alkaen vaiheittain rakentamisen edetessä.

Kokonaisuudessaan huoltoliikenteen uudet järjestelyt ovat käytössä kesäkuusta eteenpäin. Pysähtymispaikat osoitetaan kuormauspaikan liikennemerkeillä ja pysäköintikieltomerkeillä.