Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Kannala: Poliitikot lakaisevat ikävät asiat maton alle vaalikevään ajaksi – äänestäjien sumuttamista

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala arvostelee pääkirjoituksessaan poliitikkojen tapaa lakaista ikävät asiat maton alle vaalien ajaksi.

Tikunnokassa on Husin tarpeet tehostaa palveluverkkoaan ja Uudenmaan hyvinvointialueiden valtuutettujen taipumus ummistaa silmänsä tältä tosiasialta vaalien alla.

Erityisesti Porvoossa äänestäjiä vakuutellaan vaalien alla sillä, että sairaalan yhteispäivystys pysyy kaupungissa.

– On poliitikoilta tekopyhää esittää, että he eivät tietäisi, että palveluverkko nousee kriittiseen tarkasteluun pian vaalien jälkeen. Huonoa ja selkärangatonta johtamista heiltä puolestaan on se, että he sitovat virkamiesten kädet ja tukkivat suut vaalien alla.

Kannala toteaa, että Husin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden johto on rakentanut ja rakentaa parhaillaan näkemystään siitä, miten Uudenmaan alueen sote-palveluverkko jatkossa muodostuu.

– Nykyinen sote-palveluverkko on edelleen maantieteellisesti katsottuna varsin runsas – keskittämisen varaa on, ilman, että matka-aika silti kasvaisi mistään Uudenmaan kolkasta kohtuuttomaksi.

Lue koko pääkirjoitus täältä.