Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesalan koulupuukotuksen epäilty oli harkinnut tekoa aiemmin – uhri vaihtui tunnin aikana

Helsingin poliisi tiedottaa, että se on saanut Vesalan 8. maaliskuuta tapahtuneen koulupuukotuksen esitutkinnan valmiiksi.

– Meille on selvinnyt esitutkinnassa, että epäilty oli miettinyt puukotusta jo jonkin aikaa. Hän oli esimerkiksi kirjoittanut netissä kiinnostuksestaan puukottaa joku, jotta pääsisi laitokseen tai vankilaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Epäilty 13-vuotias tyttö oli iskenyt 14-vuotiasta poikaa kerran kylkeen isolla keittiöveitsellä, joka oli peräisin kotitalousluokan laatikosta. Tämän jälkeen epäilty luopui veitsestä ja jäi istumaan luokkaan, josta opettajat veivät hänet pois. Luokassa oli paikalla toistakymmentä oppilasta.

Uhri sai hengenvaaralliset vammat, mutta on toipumassa.

Tutkinnassa esiin tulleiden seikkojen perusteella tyttö oli ensin miettinyt, että hän puukottaisi erään toisen luokkalaisensa. Hän kuitenkin muutti mieltään tunnilla.

– Teko tapahtui täysin yllättäen. Puukotusta ei edeltänyt esimerkiksi sanaharkka. Poliisin tiedossa ei ole, että epäillyllä olisi ollut riitaa tai muuta kaunaa uhrin tai kenenkään muun kanssa, sanoo tutkinnanjohtaja Forss.

Esitutkinta ei etene syyttäjälle tai käräjäoikeuteen, sillä epäilty on alle 15-vuotias. Sosiaaliviranomaiset vastaavat jatkotoimista.