Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lupaus isoista rahoista sai yli 10 ihmistä ansaan, huijari kääri 200 000 euron voiton – Poliisi: Osa uhreista pääkaupunkiseudulta

Kryptovaluuttahuijari käytti paljon vaivaa ja aikaa siihen, että hän sai huijattua uhreiltaan rahaa. Keinojen joukossa oli muun muassa ansaintamahdollisuuksien tarjoaminen. Näillä keinoilla huijari sai kerättyä noin 200 000 euron summan laittomin keinoin.

Muun muassa tästä on kyse petosrikoskokonaisuudessa, jossa ihmisiä on houkuteltu muun muassa pääkaupunkiseudulta mukaan perättömään kryptovaluuttasijoitustoimintaan. Kokonaisuutta tutkii Itä-Uudenmaan poliisi.

Poliisin tiedossa oleva yhteisvahinko on 200 000 euroa, mutta rikoshyötyä on yritetty saada yli 600 000 euroa. Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty on toteuttanut tekonsa erittäin suunnitelmallisesti ja suurimmalta osin häivyttänyt sekä kätkenyt rikoksilla saamansa varat. Hän on käyttänyt huijauksissaan useampia eri tekniikoita.

– Samainen epäilty on käyttänyt myös toista tekotapaa, missä hän on ehdottanut ulkomaalaistaustaisille taksinkuljettajille parempaa ansaintamahdollisuutta. Näin hän on saanut haltuunsa uhrien henkilötietoja ja hakenut lainoja heidän nimissään, sanoo tutkinnanjohtaja Jari Springare tiedotteessa.

Epäilty on ollut poliisin tallessa jo hyvän aikaa.

– Hän on ensin ollut vangittuna useamman viikon ajan useista petos- ja rahanpesurikoksista. Tutkinnan edetessä uusia uhreja on toistuvasti ilmennyt lisää. Hänet vangittiin helmikuun puolivälissä, epäiltynä todennäköisin syin edellä mainittuihin rikoksiin, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Springare tiedotteessa.

Tällä hetkellä tiedossa olevia uhreja on yli kymmenen muun muassa pääkaupunkiseudulta. Springare sanoo, että uhreja voi hyvinkin tulla vielä lisää.

Springare ottaa tiedotteessa myös kantaa: hänen mukaansa nykyinen laki on asiassa turhan löysä.

– Poliisin näkökulmasta nykyinen järjestelmä mahdollistaa rikollisille varsin tehokkaat keinot pestä ja kätkeä varoja huomattavia määriä nopeasti myöhemmin hyödynnettäväksi, hän toteaa.