Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnetko nämä 5+1 hampurilaistrendiä? –ravintolaketju myöntää yhden flopin

Ravintolaketju paljastaa myös kokeilun, josta tuli täysi huti.

Muutama vuosi sitten Suomen trendikkäimmät hampurilaisravintolat tarjosivat burgereita, joissa oli paksu ja sisältä puolikypsäksi jätetty hampurilaispihvi. Se saattoi saada makua hiiligrillistä.

Tämän jälkeen vieläkin suuremmaksi trendiksi nousi smashburger, jossa liha painetaan voimalla paistolevyyn. Näin syntyy ohut ja rapeapintainen pihvi. Smash-pihvejä kutsutaan myös "lihakarkiksi".

Smash-pihvit eivät ole ainoa asia, joka vetää ihmisiä hampurilaisravintoloihin. Triplassa ja Malmilla toimivan Pancho Villan -ketjun luova johtaja Esa Huotarila on listannut viisi tämän hetken kuuminta hampurilaistrendiä.

1. Rohkeat maut

– On ihanaa nähdä, että ihmiset hakevat hampurilaiselta nykyään ihan eri tavalla makuja. Eli ei mennä vain vähän maustetulla pihvillä ja juustolla sekä runsaalla ketsupilla. Esimerkiksi jalapenoja ja chipotle-majoneesia tai vaikka reilummin maistuvaa sämpylää on nykyään helpompi käyttää hampurilaisessa, Huotari sanoo tiedotteessa.

2. Pihvi voi olla muutakin kuin nautaa

– Suomalaiset ovat nykyään valmiimpia kokeilemaan hampurilaissämpylöiden sisällä muitakin vaihtoehtoja kuin perinteistä naudanlihapihviä. Paneroitu kana hampurilaisen välissä on ollut Yhdysvalloissa kova juttu jo vuosikausia ja nyt se trendaa isosti myös Suomessa. Kanan lisäksi muun muassa halloumipihvien suosio kasvaa.

3. Reilusti makua ja kokoa

– Terveellisesti syöminen on tasaisessa hitaassa nousussa, mutta pääsääntöisesti ihmiset hakevat hampurilaiselta edelleen elämyksiä ja herkuttelua. Silloin ei kytätä kaloreita, vaan annoksen pitää olla sellainen, että nälkä lähtee ja makua riittää.

4. Yksinkertainen on herkullista

– Vielä 10 vuotta sitten ajateltiin hampurilaiset vähän turhan monimutkaisesti. Sämpylöiden välissä saattoi olla 12 eri raaka-ainetta. Nykyään suomalaiset tykkäävät siitä, että on muutama hyvin valmistettu ja toistensa kanssa yhteen sopiva ainesosa.

5. Pekoni kiinnostaa aina

– Jos katsotaan vuosien saatossa Pancho Villan ruokalistalle nousseita hampurilaisia, monia niistä yhdistää pekoni. Pekoni on aina muodissa.

Kaikki kokeilut eivät suomalaisia kuitenkaan kiinnosta, Huotari sanoo. Hän nostaa esille yhden hudin.

– Kalaburgerit eivät jostain syystä ihmisiä ainakaan vielä isossa kuvassa kiinnosta. Niitä kyllä kysellään meiltä säännöllisesti, mutta myyntiluvut ovat toistaiseksi jääneet vaatimattomiksi, Huotari kertoo.