Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kumpulasta pyöräillyt Vilho, 77, oli Hakaniemen uusitun kauppahallin ensimmäinen asiakas - tätä hän tuli ostamaan

Hakaniemen kauppahalli on vihdoin auki. Aamulla hallin edessä ei nähty kuitenkaan suurta yleisöryntäystä.

Hakaniemen uusittu kauppahalli avautui torstaina aamulla. Ennen kello kahdeksaa ovelle oli kerääntynyt jonottamaan kourallinen asiakkaita. Suurta yleisöryntäystä ei nähty ainakaan heti aamusta.

– Kauppahallit ovat minulle mieleisiä. Helsingistä on vaikea löytää hyvää lihakauppaa, mutta täältä sellainen löytyy. Tulin ostamaan lihaa ja "äijäjuttuja". Olen työskennellyt lihanleikkaajana HK:lla, joten liha on lähellä sydäntäni, kertoo Kumpulasta aamulla pyörällä saapunut Vilho, 77, joka oli hallin ensimmäinen asiakas.

Hakaniemen kauppahallin työmaan johtaja, rakennusmestari Riku Koponen poisti ennen kello kahdeksaa työmaa-aitoja hallin ovien edestä. Koponen kertoo, että jo edellisenä päivänä ihmisiä kävi nykimässä ovia.

– Muuten on valmista, mutta joitain jälkitöitä vielä tehdään. Kun kauppiaat ovat muuttaneet tiloihin, emme ole osanneet ottaa ihan kaikkia tarpeita huomioon, Koponen toteaa viitaten joihinkin sähkö- ja putkitöihin.

Oven takana ennen kahdeksaa seisova, hallin entinen juustokauppias Matti Kuusela, 75, on tullut paikalle katsastamaan remontoidut tilat, ostamaan kalaa ja tapaamaan tuttuja kauppiaita.

– Olen asunut tässä vieressä niin pitkään, että tämä on kuin toinen kotini, sanoo viitisen vuotta sitten eläkkeelle jäänyt kruununhakalainen Kuusela.

Pukinmäessä asuva Jussi Liukkonen on tullut Hakaniemeen hyvien lihapiirakoiden perässä.

– Stadin lihiksen leipomo on Karkkilassa. Sinne on vähän pitkä matka.

Risto Miinalainen on puolestaan käynyt hallissa vuosikymmeniä ja tullut niin ikään uteliaisuuttaan paikalle.

– Tulin tervehtimään tuttuja kauppiaita ja katsomaan, miltä halli näyttää, mies toteaa aamulla muutama minuutti ennen hallin avautumista.

Hakaniemen kauppahallin viisi vuotta kestänyt peruskorjaus alkoi vuoden 2018 alussa. Avaaminen viivästyi useita kertoja, muun muassa maanalaisen huoltopihahankkeen vuoksi. Kauppiaat toimivat remontin ajan Hakaniemen torilla olleessa väistötilassa.

Lisäys 27.4. kello 10.46: Juttuun lisätty ihmisten kommentteja.