Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurja buumi valtaa Helsingin ravintoloita - Kallion perinteinen pubikin muuttui korealaiseksi

Korean BBQ:sta on tullut iso ilmiö Helsingissä.

Helsinkiin on avattu viime vuosina useita korealaiseen grillaukseen eli Korean BBQ:hun erikoistuneita ravintoloita. Trendiravintoloissa asiakas itse kypsentää lihan grillissä, joka on upotettu pöytään.

Korealaisten ravintoloiden buumi oli nähtävissä jo ennen koronaa, mutta nyt uusia ravintoloita avataan entistäkin tiuhempaan eri puolille kaupunkia.

Kampin keskuksessakin toimiva korealaislaketju Seoul 88 avasi uuden ravintolan Töölöön keväällä. Mannerheimintielle Chico’sin paikalle perustetussa ravintolassa tarjoillaan Korean BBQ:ta.

Kampissa Eerikinkadulla aasialaista grilliruokaa voi nauttia Nabi Korean BBQ:ssa. Muita kaupungin Korean BBQ:ta tarjoilevia ravintoloita ovat muun muassa Siltasaaressa sijaitseva Moloko, Kurvin Shabu House ja kauppakeskus Kluuvissa sekä Kaisaniemessä toimiva Oppa Korean House. Osa ravintoloista on auki pääosin iltaisin.

Kruununhaassa sijaitsee tiettävästi Suomen ensimmäinen korealainen ravintola Korea House, joka perustettiin 1996. Ravintolan ruokalistalla ei ole Korean BBQ:ta. Menuun kuuluu monia perinteisiä korealaisia annoksia. Dak Bulgogi sisältää paistettua kananlihaa ja vihanneksia chili- tai soijakastikkeessa. Beef Bibimbapissa on keitettyä riisiä kasvisten, naudanlihan ja kananmunan kera.

Korealaista ja japanilaista ruokakulttuuria yhdistelevä Sizzle Station toimii pääkaupunkiseudulla viidessä pisteessä.