Helsinkiin on avattu viime vuosina useita korealaiseen grillaukseen eli Korean BBQ:hun erikoistuneita ravintoloita. Trendiravintoloissa asiakas itse kypsentää lihan grillissä, joka on upotettu pöytään.
Korealaisten ravintoloiden buumi oli nähtävissä jo ennen koronaa, mutta nyt uusia ravintoloita avataan entistäkin tiuhempaan eri puolille kaupunkia.
Mariankadun Korea House on perustettu vuonna 1996. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo
Oppa Korean BBQ avattiin Kaisaniemenkadulle ravintola Sortavalan tilalle.. Sami Kuusivirta
Kampin keskuksessakin toimiva korealaislaketju Seoul 88 avasi uuden ravintolan Töölöön keväällä. Mannerheimintielle Chico’sin paikalle perustetussa ravintolassa tarjoillaan Korean BBQ:ta.
Kampissa Eerikinkadulla aasialaista grilliruokaa voi nauttia Nabi Korean BBQ:ssa. Muita kaupungin Korean BBQ:ta tarjoilevia ravintoloita ovat muun muassa Siltasaaressa sijaitseva Moloko, Kurvin Shabu House ja kauppakeskus Kluuvissa sekä Kaisaniemessä toimiva Oppa Korean House. Osa ravintoloista on auki pääosin iltaisin.
Oppa Korean BBQ löytyy muun muassa Kaisaniemestä. Sami Kuusivirta
Kruununhaassa sijaitsee tiettävästi Suomen ensimmäinen korealainen ravintola Korea House, joka perustettiin 1996. Ravintolan ruokalistalla ei ole Korean BBQ:ta. Menuun kuuluu monia perinteisiä korealaisia annoksia. Dak Bulgogi sisältää paistettua kananlihaa ja vihanneksia chili- tai soijakastikkeessa. Beef Bibimbapissa on keitettyä riisiä kasvisten, naudanlihan ja kananmunan kera.
Sizzle Station on laajentunut Helsingissä vauhdilla muun muassa Vilhonvuorenkadulle. Aapo Siippainen
Korealaista ja japanilaista ruokakulttuuria yhdistelevä Sizzle Station toimii pääkaupunkiseudulla viidessä pisteessä.
Lihan lisäksi korealaisessa grillissä kypsennetään kalaa, äyriäisiä ja kasviksia. Sami Kuusivirta