Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kehä III:n kupeeseen perustettiin uusi kirpputori puolivahingossa – erikoisuutena kodinelektroniikan outlet-myymälä

Yrittäjä Ari Tainio ei tunnustaudu kirppistyypiksi.

Runsas viikko sitten Kehä III:n kupeessa aloitti Variston kirppis & outlet, jota voi kutsua täyden palvelun kirpputoriksi.

Myyntipöytien ja rekkien lisäksi vuokrattavana on hylly- ja lokeropaikkoja. Myytävät tekstiilit voi jättää myös vaaterekkiin kolmeksi viikoksi provisiomyyntiin.

– Vuokraa ei tarvitse maksaa, mutta sitten kun kaupat syntyvät, pitää maksaa 30 prosentin provisio hinnasta, kertoo Vantaalla uutta kirppistä ja outletia pyörittävä yrittäjä Ari Tainio.

Maksua vastaan saa myös noutopalvelun.

– Me haemme tavarat, hinnoittelemme ja laitamme ne esille asiakkaan puolesta, Tainio jatkaa.

Entä se outlet? Tainiolla on myös elektroniikan tukkumyyntiyritys, jolta saattaa jäädä tuote-erien ”häntiä” myymättä tai tavarat ovat olleet esittelykäytössä. Ne hän laittaa tarjolle Varistoon. Nyt myynnissä on muun muassa vedenkeittimiä, robotti-imureita ja sähköpotkulautoja varaosineen.

Tainio sanoo, että outletin myyntipaikkoja voivat vuokrata myös muut yritykset. Niiden myynti on arvonlisäverollista toisin kuin yksityisten ihmisten myynti.

Kirppis & outlet on ollut avoinna vasta vähän aikaa, mutta myyntipöydillä on jo mukavasti tavaraa.

– Lisää mahtuu, sanoo Tainio, joka ei tunnustaudu niin sanotuksi ”kirppistyypiksi”.

Hän ei kiertele kirppareita ja kirppisyrittäjä hänestä tuli puolivahingossa, vaikka olikin miettinyt, että kirpputorin voisi joskus perustaa.

– Minulla oli tässä tilassa alivuokralaisena huoltoliike, joka muutti pois ja vuokra-aikaa on vielä jäljellä, Tainio taustoittaa.

Sitten hän keksi, että kirpputorinhan voisi perustaa juuri tähän, valoisaan ja korkeaan noin 300 neliön tilaan, joka nyt oli vapaa. Kirpparikansa löytää aina hyvät osto- ja myyntipaikat, ja kun kierrätyskin on trendikästä, niin menestyksen avaimet ovat olemassa.

Tainio kiittelee saaneensa kirppiksen perustamiseen neuvoja ja apua nuoruuden ystävältään. llman häntä Varistossa ei ehkä tehtäisi kauppaa.