Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläinen pizzeria valittiin Euroopan 10 parhaan listalle

Viime vuonna avattu Forza kerää jälleen ylistystä. Ravintolassa on yhdet Helsingin kalleimmista pizzoista. 50 parhaan listalle nousi 3 helsinkiläistä ravintolaa.

Punavuoressa sijaitseva Forza on valittu Euroopan seitsemänneksi parhaaksi pizzeriaksi. Valinnan teki arvostettu italialainen Top 50 Pizza -raati. Forza sai voiton paistettujen frittiruokien sarjassa ja erityismaininnan ympäristövastuullisuudesta.

Euroopan parhaaksi valittiin Barcelonassa sijaitseva Sartoria Panatieri. Kööpenhaminan Bæst oli toinen.

Lauttasaaren Pizzeria Luca oli 31. Muista suomalaisista Turun 450°C oli sijalla 35. Helsingin Villa Severino sai kunniamaininnan.

Viron parhaana oli Tallinnan Kaja Pizza Köök (50.)

(Juttu jatkuu kuvien jälkeen)

Luca ja Salla-Maria Platanin perustama ravintola oli vuosi sitten saman listan sijalla 22. Viime syksynä Forza oli maailman sadan parhaan pizzerian listan sijalla 86.

Forza valmistaa sekä pehmeäreunaista ja kuohkeaa napolilaispizzaa että rapeareunaista ja neliön mallista roomalaispizzaa. Se on yksi Helsingin kalleimmista pizzerioista. Pizzojen hinnat ovat 17–26 euron välillä.

Viime vuoden alussa avattu Forza on menestynyt myös Helsingin Uutisten lukijaäänestyksessä. Se sijoittui maaliskuisessa äänestyksessä sijalle 9.

– Luca loi Punavuoreen Forzan, joka nostaa Italialaisen pizzan uuteen kukoistukseen. Maku hellii poskinystyröitä ja joka kerta jää infernaalisen hyvä olo, HU:n lukija perusteli valintaansa.

– Forzan pizzat ovat laadultaan omaa luokkaansa. Hinta kirpaisee, mutta rahalle saa vastinetta, toinen kommentoi.

Kaupungin parhaaksi HU:n lukijat valitsivat keskustan Via Tribunalin.