Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tätä on odotettu! – Helsingin keskustaan aukeaa uusi kalaravintola

Päärautatieasemalle avautuu toukokuussa mereneläviin keskittyvä ravintola Brasserie La Place.

Helsingin päärautatieasemalle avautuu toukokuussa mereneläviin keskittyvä ravintola Brasserie La Place.

Brasserie La Placen ydintiimissä ovat keittiömestarit Adam Kiluvia ja Robert Purves sekä baarimestari-osakas Carl Ricardo de Peña Robles. Keittiömestarien ansioluettelosta löytyy työkokemusta esimerkiksi pääkaupunkiseutua kiertäneestä Bro’s Burgertruckista sekä Lontoon maineikkaasta The Fat Duck -ravintolasta.

– Brasserie La Placea luodessa ajatuksena oli muuttaa näkemystä siitä, miten mereneläviä yleensä Helsingissä tarjoillaan ja rohkaisemme kaikkia tulemaan paikan päälle kokemaan tämä itse, ravintoloitsija Robert Purves sanoo Helsingin Uutisten sisarlehti Avecille.

Ravintolan ruokalistalla on päivän kala-annoksen lisäksi muun muassa kalafärssiä, tonnikalasashimia ja mustekalaa. Surf & Turf -annoksessa härän entrecoten kanssa tarjoillaan hummerin pyrstöä

Selkeästi kalaruokiin keskittyneet ravintolat ovat olleet Helsingissä Haviksen ja Fishmarketin sulkemisen jälkeen harvinaisuuksia. Yksi suosituimmista ja arvostetuimmista kalaravintoloista on Boulevard Bar & Seafood. Kampin kauppakeskuksesta löytyy Fisken på Disken. ja Hietalahdenrannasta Merimakasiini. Pasilan Triplassa toimii taas Kalaliike S. Wallinin ravintola.

Eliel Saarisen suunnittelemalle, vuonna 1919 avatulle päärautatieasemalle on avautunut viime vuosina paljon uutta, muun muassa Olivia-ravintola ja Café Eliel. Brasserie La Placen paikalla Elielinaukio 3:ssa toimineen Original Barin tarina jäi vain vuoden mittaiseksi.