Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hans Välimäki iski silmänsä Helsingissä myytävään pubiruokaan

Tähtikokki avaa Helsinkiin kaksi uutta ravintolaa.

Tähtikokki Hans Välimäki avaa Helsinkiin tänä vuonna kaksi uutta ravintolaa.

Korkeavuorenkadulle aukeaa italialaisesta keittiöstä ammentava Italian Bistro Gina. Se on Kluuvikadulla toimivan Bistro Bardotin sisarravintola.

Brittiläisestä ruokakulttuurista inspiroitunut The Rook avaa ovensa loppusyksystä Yrjönkadun ja Ratakadun kulmassa. Samassa risteyksessä toimii tällä hetkellä ainakin nepalilainen Himalaya-ravintola.

Ravintoloiden taustalla vaikuttaa sama nelikko kuin Bistro Bardot’ssa: Hans Välimäki, Arto Rastas, Miika Lönn ja Maria Von Graevenitz-Välimäki.

Välimäki sanoo, että "parhaat italialaiset ravintolat sijaitsevat Italian ulkopuolella."

– Tavoitteenamme onkin avata yksi parhaista italialaisista tänne Helsingin Korkeavuorenkadulle.

Ravintolan mukaan "pastat, piadinat kuin focacciatkin" valmistetaan itse.

– Keittiön kulmakiviä ovat laadukas oliiviöljy, valkosipuli, sardelli, erilaiset leikkeleet, basilika ja auringossa kypsyneet oliivit, tiedotteessa sanotaan.

The Rook on mereneläviin ja riistaan painottuva gastropub.

– Olen syönyt elämäni parhaat osterit, fish and chipsit, makrillit sekä monia muita mieleenpainuvan herkullisia kalaruokia Brittein saarilla. Helsingistä on pitkään puuttunut tunnelmallinen, tasokasta pubiruokaa tarjoava ravintola, jossa voi viihtyä myös lasillisen äärellä, nauttia herkullisista sormisyötävistä tai viettää vaikka koko pitkän illan, Välimäki kertoo.

Ravintolan erikoisuus on "salahuone", jonka sisäänkäynti löytyy Välimäen mukaan kirjahyllystä.

Hans Välimäellä oli muutama vuosi sitten Helsingissä myös Bardem- ja Penélope -ravintolat. Hän myi osuutensa niistä vuonna 2021. Hänen tunnetuin ravintola oli vuosina 1998–2013 toiminut Chez Dominique, jolla oli enimmillään kaksi Michelin-tähteä.