Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköpotkulaudoista rapsahtaa nyt 55 euron maksuja - käyttäjä ei joudu maksamaan

Ensisijaisesti lautoja on siirretty lähellä oleville merkityille pysäköintipaikoille, kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila sanoo.

Kaupunki on siirtänyt tämän vuoden aikana 106 vuokrattavaa sähköpotkulaitaa, koska ne ovat aiheuttaneet huomattavaa haittaa tienkäytölle tai liikenteelle. Esimerkiksi suojateiden eteen jätettyjä lautoja on siirretty.

Kaupungin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila kertoo, että ensisijaisesti lautoja on siirretty lähellä oleville merkityille pysäköintipaikoille. Kantakaupungissa sähköpotkulaudan on voinut keväästä lähtien jättää ainoastaan liikennemerkein merkityille pysäköintipaikoille.

– Jos merkittyä paikkaa ei ole ollut lähellä, sähköpotkulaudat on siirretty lähistöllä sopivaan paikkaan, jossa ne eivät aiheuta haittaa, Kossila sanoo.

Kaupunki perii siirroista lautoja vuokraavilta operaattoreilta 55 euron siirtomaksun. Siirtomaksuja ei peritä suoraan lautojen käyttäjiltä, koska ajoneuvolain mukaan siirrosta aiheutuvat kustannukset maksaa ajoneuvon omistaja.

Kossilan mukaan operaattoreille on jätetty myös lukuisia lautojen siirtokehotuksia.

– Näin on toimittu, jos sähköpotkulautoja on pysäköity virheellisesti, mutta ne eivät ole aiheuttaneet huomattavaa haittaa.

Tällöin operaattorin oma siirtoryhmä tulee siirtämään laudat.

Kaupungilta kerrottiin keväällä, että väärin pysäköityjä lautoja voidaan siirtää Tattarisuolla sijaitsevaan varastoon. Varastosiirtoja ei ole Kossilan mukaan tehty tämän vuoden aikana.

– Tehokkain ja nopein tapa on siirtää laudat lähellä olevalla pysäköintipaikalle tai lähialueelle, jossa ne eivät aiheuta haittaa.

– Varastosiirtoja voidaan tehdä esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jos haittaa aiheuttavia lautoja on todella paljon.

Ydinkeskustaan määritettiin keväällä alueita, joihin sähköpotkulaudat voi pysäköidä. Liikennemerkein osoitettuja pysäköintialueita on kantakaupungissa 250.

Kossilan mukaan uusien sääntöjen soveltamisessa on vielä parantamista.

– Olemme huomanneet, että pelkkä liikennemerkki ei osoita tarpeeksi selvästi, missä pysäköintipaikka on.

Tilannetta selkiytetään merkitsemällä kaikki kantakaupungin pysäköintialueet keltaisilla maalauksilla. Kaupunki aloittaa maalauksen toukokuussa, kun katujen kevätsiivoukset on tehty.