Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakaniemen kauppahallissa vietetään avajaisia – tällaista ohjelmaa on lauantaina luvassa

Hakaniemen kauppahallin virallisia avajaisia vietetään perjantaina ja lauantaina.

Hakaniemen kauppahallin virallisia avajaisia vietetään perjantaina ja huomenna lauantaina 12.–13. toukokuuta.

Avajaisissa on tarjolla ohjelmaa kaiken ikäisille. Luvassa on musiikkia, Skidimarket-kauppaleikki, haastatteluja, hallimuistoja, reseptejä sekä maistiaisia ja tuote-esittelyjä.

Lauantaina hallin 2. kerroksessa toimittaja Arto Nyberg haastattelee hallilaisia ja sen ystäviä kello 11–13. Haastattelussa mukana presidentti Tarja Halonen.

Hakaniemen toribändi eli Seppo Sarén ja Ilkka Hanski soittavat hallin kupeessa kello 9.30–11.

Peruskorjattu kauppahalli keräsi ensimmäisen viikon aikana reilut 60 000 kävijää. Asiakkaat ovat kiitelleet muun muassa hallin valoisuutta, kuten myös uutta sisäänkäyntiä suoraan metrohallista kauppahalliin.

– Valtava vilinä alkoi heti ovien avauduttua. Rakastettua kauppahallia oli selvästi odotettu kovasti takaisin, toteaa tiedotteessa Helsingin Kaupunkitilojen toimitusjohtaja Peggy Bauer.

Kauppahalli avattiin peruskorjauksen jälkeen ennen vappua. Korjaus kesti viisi vuotta ja se tuli maksamaan yli 40 miljoonaa euroa.

Asiakkaiden lisäksi myös kauppiaat ovat odottaneet hallin avautumista. Ensi vuonna 40 vuotta Hakaniemen Hallikahvilaa pyörittänyt Arto Engblom sanoo, että kahvilan voileipägrilli on käynyt kuumana.

– On ollut mahtavaa päästä takaisin vanhaan halliin ja tavata uusia ja vanhoja asiakkaita. Väkimäärä on kyllä yllättänyt positiivisesti, ihan jouluruuhkan meininkiä, Engblom sanoo.