Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herttoniemeen suunnitellaan maamerkkiä, joka mylläisi metroaseman uusiksi – kaupunki julkaisi poikkeuksellisen havainnekuvan

Kaupunki uskoo, että uudistukset kohentavat Herttoniemen metroaseman imagoa.

Helsinki suunnittelee Länsi-Herttoniemelle uutta yhtenäisempää keskustaa. Metroaseman aluetta on tarkoitus uudistaa ja laajentaa niin, että se muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden Itäväylän toisella puolella olevan Hertsin kauppakeskuksen kanssa.

Käynnissä oleva asemakaavan muutos koskee nykyisen metroaseman korttelin lisäksi muun muassa K-supermarket Herttaa.

Metroaseman ja bussiterminaalin peruskorjaamisen yhteydessä halutaan rakentaa hybridikortteli, johon tulisi asuntoja 500 ihmiselle sekä toimistoja ja palveluita.

Kaupunki uskoo, että uudistukset kohentavat Herttoniemen metroaseman imagoa ja palveluja. Koko alue muuttuisi urbaanimpaan suuntaan.

– Korkeat asuinrakennukset tulevat näkymään ja muodostamaan uuden maamerkin, kaupungin esityksessä sanotaan.

Itäväylän puolella metrokorttelin taloista suunnitellaan 12-18-kerroksisia. Hertsin nykyisistä tornitaloista korkein on 18-kerroksinen. Hiihtomäentien varteen tulisi viisikerroksinen talo, joka istuu nykyiseen rakennuskantaan.

Kaupungin julkaisemissa havainnekuvissa huomio kiinnittyy näyttävään ja veistokselliseen katosrakenteeseen. Paviljonkimainen rakennus tulisi metron nykyisen sisäänkäynnin kohdalle K-supermarket Hertan eteen.

Tavoitteena on lisäksi kehittää Hertan rakennuksen viereisestä aukiosta asukkaiden yhteinen ulkotila. Sen nimeksi tulisi Herttoniemenportti. Alueella olisi mahdollista järjestää pienimuotoista ja ympärivuotista lähitoritoimintaa. Aukiolle on myös esitetty puita, pensaita ja istutuksia.

Kaupungin suunnitelmat ovat herättäneet aiemmin kritiikkiä asukkaissa

– Esitekuvaan viitaten olemme jälleen kerran todistamassa laatikkotalojen vallankumousta. Saadaan Herttoniemeenkin taloja, jotka alkavat ajan mittaan muistuttamaan Hervantaa, kaupungille viime vuonna jätetyssä kommentissa sanottiin.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asemakaavan muutosta tiistaina.

Lue aiheesta lisää: Vanhaan Herttoniemeen sovitellaan lisää taloja – ”Suojelu ei tarkoita sitä, ettei uutta rakentamista voisi tulla”, sanoo kaava-arkkitehti